UFC: Parádéztak a britek Londonban

MMA

A hétvégi UFC gálát Londonban tartották, és hogy a hazai közönségnek legyen kinek szurkolnia, az eseményen főként brit harcosok kaptak helyet.

A fő bunyót nehézsúlyban vívta a fiatal, de rendkívül tehetséges Tom Aspinall az orosz Alekszander Volkov ellen. Aspinall már kölyökkora óta jiu-jitsut edz, melynek köszönhetően roppant technikás harcos, emellett robbanékony és gyors is, és nem csak a nehézsúlyúak között. Mozgáskultúráját nézve akár váltósúlyban, két kategóriával lejjebb is helytállna a gyorsaságával.

Aspinall már az első menetben földre vitte Volkovot, miután sikeresen elhajolt az orosz ütése elől. A jitsusnak a legkönnyebb dolga a földön van, és Aspinall az orosz könyökét feszítette ki, így kopogtatott. Az ilyen technika meccseken való kivitelezése hihetetlen ritka, főleg a nagymenőknél. Aspinall győzelme ettől még inkább lenyűgöző. Öt helyet ugorva a ranglistán a fiatal britet így már hatodikként jegyzik.

Allen tovább pusztít

Arnold Allen a másik brit, aki az elmúlt időben nagy port kavar. Ezúttal az új-zélandi Dan Hookerrel vívott meg, aki amióta kikapott Poiriertől egy ötmenetes meccsen, elég rossz sorozatba került bele, 5-ből 4 bunyót elveszített.

Hooker kissé lassúnak tűnt már az elején is, Allen ezt alaposan kihasználta, és nagyjából két és fél perc alatt olyan véresre verte Hooker arcát, mintha 25 percig püfölték volna. Allen ütlegelésének a bíró vetett véget, így a győzelem hivatalosan TKO Arnold Allen számára.

A bolondos Pimblett

A csillogóan szőke gombahajú Paddy Pimblett stílusával, humorával és meccsek utáni táncaival hívja fel magára leginkább a figyelmet. De a show mögötti valóság egy nagyon is effektív és félelmetes harcost takar. Eddigi UFC-rátája 2 meccsből 2 győzelem, ráadásul mindkét meccsét 2 perc alatt lerendezte. Ezúttal úgy győzött, hogy földharcban megmászta ellenfele, Rodrigo Vargas hátát, és pár pillanattal később már a nyakát szorította, a mexikói pedig kénytelen volt feladni a meccset.

Durva női KO

Egyetlen női bunyó volt a fő programban, és az év vagy akár az évtized egyik legbrutálisabb KO-jának lehettünk szemtanúi. A szintén brit Molly McCann fordulatból könyökölte állon a brazil Luana Carolinát, aki azonnal a földre roskadt, és kellett pár perc, míg magához tért. 

Paddy Pimblett és Molly McCann brit UFC-harcosok így ünnepelték a győzelmet: 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?