UFC: könyökkel ütötte ki ellenfelét a cseh Jiří Procházka

Jiří Procházka

A brünni Jiří Procházka a félnehézsúlyban győzte le Dominick Reyest az UFC Fight Night las vegasi eseményén. A KO a második kör vége előtt fél perccel érkezett, Procházka fordulatból ütötte ki könyökkel Reyest.

Azontúl, hogy egy szenzációs KO-ról van szó, a teljesítmény a kontextusból kap igazán értelmet. Igaz, hogy a Reyes elleni párharc már a 31. profi bunyója volt Procházkának, az UFC ketrecébe viszont csak másodszor lépett. A cseh 28 éves harcművész tehát annak ellenére, hogy sok tapasztalattal rendelkezik, a világ legnagyobb MMA-szervezetében még viszonylag újfiúnak számít.

 

a

Szokatlan harcmodor

Procházka stílusa rendkívül szokatlan. Bunyó közben rendszeresen mintha mellét pumpálná öklével, hogy így buzdítsa magát, illetve az sem mindennapi, ahogy néha 90 fokban elfordul ellenfelétől, ezzel úgymond védtelennek álcázva magát. Valószínűleg viszont csak figyelemelterelésről van szó. A 28 éves cseh kevert harcművész ugyanis felettébb agresszív, ellenfeleit hatalmas nyomás alá képes helyezni.

Ugyanezt láthattuk a mexikói-amerikai Dominick Reyes ellen. Procházka nem akármilyen tempót diktált, és bár a cseh is kapott néhány kontrát, a jelentősebb ütéseket Procházka landolta. Már az első menet végére tiszta vér volt Reyes arca, Procházkáé viszont szinte érintetlennek tűnt. A második körben tovább folytatódott a cseh dominancia. Procházka a ketrecnek szorította Reyest, majd fordulatból érkezett az arconkönyökölés, mely úgy betalált, hogy Reyes azonnal elájult, és hosszú percekig eszméletlen is maradt.

Győzelem egy komoly ellenfél ellen

Procházka sikere azért is jelentős, mert Dominick Reyes még mindig a félnehézsúly egyik legkvalitásabb harcosának számít. Reyes megnyerte ugyanis első 12 profi meccsét mielőtt vesztett volna zsinórban 3-at. Először a világ legfélelmetesebb bunyósának tartott Jon Jonestól kapott ki egyhangú bírói döntéssel, majd pedig a lengyel Jan Blachowicz ütötte ki. Nem akármilyen nevek közé került be ezzel Jiří Procházka.

Bajnoki címért mehet Procházka?

Az UFC elnöke, Dana White úgy vezette fel a Reyes vs. Procházka mérkőzést, hogy a győztes ezután a bajnoki címért bunyózhat. Ezek szerint pár nap múlva be is jelentik a mérkőzést a félnehézsúly lengyel bajnoka, Jan Blachowicz és a cseh MMA-s között. Tekintettel arra, hogy Procházka még újoncnak számít az UFC-ben, már maga a bajnoki meccs is szenzációnak számítana. (fn)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?