Tovább gyengélkedik a KFC

komáromi focisok
Vágsellye/Komárom |

A II. labdarúgóliga 20. fordulójában a bajnoki címre esélyes komáromi csapat csak gól nélküli döntetlent ért el a bajnokság 14. helyén tanyázó Malženicével szemben a tavaszi idény első hazai mérkőzésén, ideiglenes otthonában Vágsellyén.

A Duna-partiak a mérkőzésen nyújtott teljesítményük alapján nem is várhattak jobb eredményt.

A mérkőzést egyik csapat sem kezdte nagy lendülettel, bár Radványi Miklós vezetőedző csapata toronymagas esélyesként lépett pályára. Ez az esélyesség az idő haladtával fokozatosan halványult, a Malženice játékosai kis idő elteltével észrevették, hogy Šimkóék nem játszanak gyors, hatékony támadófocit, és sok felesleges oldalpasszal indítják mélyről támadásaikat a saját térfelükről. Az első negyedóra eseménytelen, befejezetlen támadásokból állt a két tizenhatos között. A kapura lövési kísérletek mind a két oldalon méterekkel elkerülték a kaput.

A 18. perctől a hazaiak próbáltak határozottabban kapura játszani, és a jobb oldalon a fiatal Dávid Kmeťo többször is elhúzott egészen az alapvonalig, ahonnan középre íveléseivel Jakub Sylvestrt, esetleg Boris Turčákot kereste. A 20. percben utóbbi léc alá tartó csúsztatott fejesét a vendégek kapusa nagy reflexszel a kapu fölé tenyerelte. Néhány perccel később megismétlődött Kmeťo felfutása, beadását ekkor Ožvolda fejelte gólveszélyesen kapura, de Vantruba ismét bravúrral védett. Ha a két hasonló gólhelyzetből akárcsak az egyik is bemegy, akkor a Duna-partiak két ponttal többet vihettek volna haza Komáromba. A KFC  két lehetőségei után visszaesett a színvonal. 

A második félidőre a Duna-partiak mestere pályára küldte Bayemit és a fiatal szerb Nikola Janjicot annak reményében, hogy sikerül megszerezni a vezető gólt. Az edzőnek majdnem igaza lett, mert Bayemi a 48. percben a tizenhatoson belülre Sylvestr elé tálalt, aki két hátvéd között a kimozduló kapus felett 8 méterről kapura emelt, de a labda nem a hálóba hullott, hanem a jobb kapufa mellé. A lelátóról néhányan gólt is kiáltottak.

Ez után Radványi fokozatosan minden cserelehetőségét kihasználta, pályára lépett Tóth Gábor, Voleský és Pastorek, s támadtak is a komáromiak, de a támadásaik ötlettelenek voltak és kecsegtető helyzetekben sem találták el a kaput. Ha eltalálták, akkor Vantruba kapus mindig résen volt. A támadások befejezésénél az utolsó passzok legtöbbször pontatlanok voltak, de az utolsó 20 percben a vendégek húzták is az időt, tördelték a játékot, s a játékvezető sem tudta sokszor, hogy a földre került játékos színészkedik-e vagy megsérült.

A mérkőzés színvonala nem felelt meg egy átlagos II. ligás bajnokinak, nyugodtan ki lehetett jelenteni, hogy a komáromi csapat az évad egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta. Az viszont igaz, hogy nagy a tét, s az abból eredő nagy akarás kontraproduktív lehetett. Erre láttunk már sok példát, magasabb szinteken is.

Mivel az eperjesiek tegnap délelőtt hátrányból fordítva 2:1-re nyertek Zsolnán a helyi fakó ellen, a KFC előnye két pontra csökkent a tabella élén a keletiek előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?