Százéves a Tardoskeddi Sportklub

TardoskeddiSK100

Ünnepi hétvégével emlékezk meg a Tardoskeddi Sportklub (TSC) megalapításának századik évfordulójáról a község önkormányzata és a TSC. A pénteken kezdődő ünnepségsorozat alatt a legifjabbak és az idősebb korosztály képviselői is stoplis cipőt húznak.

A jubileumi program pénteken 16 órakor a sportklub ünnepi ülésével veszi kezdetét a faluházban, amely után az elmúlt száz év relikviáiból nyílt kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők. „Tudni kell, hogy ez nem csak a fociról szól, hiszen más sportágak is szerves részét képezik a történelmünknek, többek között mezek, kupák és tablók alkotják a kiállítást – mondta lapunknak Mlynár Gábor, a klub elnöke. – Szombat reggel 9-től a korosztályos csapataink, vagyis az U11-esek, az U15-ösök és az U19-esek fognak barátságos mérkőzéseket játszani. Eközben a strand területén különböző gyermekprogramok várják majd a kilátogatókat, lesz ugrálóvár, jóga, zumba, kempó és sok más is. Délután öt órakor pedig a tardoskeddi öregfiúk a Bánki Dodi vezette Ferencváros-öregfiúk csapatával játszanak egy meccset.”

A klubnál természetesen megemlékeznek a „Fehér Pelé” becenevet Brazíliában megkapó, Tardoskedden született Szikora Györgyről, akinek az emléktábláját még szombaton megkoszorúzzák. A vasárnapi program egy ünnepi szentmisével veszi kezdetét a helyi katolikus templomban, amelyet a sportklubért ajánlanak fel. Délután újra a focié lesz a főszerepe, 16 órára már a DAC két játékosát várják autogramosztásra. „Az egyelőre még meglepetés, hogy kik érkeznek a sárga-kékektől. Az egyikük lesz az, aki elvégzi majd a 17 órakor kezdődő mérkőzés kezdőrúgását. Ezen a VI. ligát megnyert, így feljutott felnőttcsapatunk ellenfele a II. liga dobogóján végzett komáromi KFC lesz” – zárta beszélgetésünket a klubelnök, aki azt is kiemelte, hogy természetesen évkönyv is készül a jubileum kapcsán, amely az előzetes tervek szerint a helyi búcsú idejére nyeri el végső formáját.

A részletes program megtekinthető a tardoskeddiek Facebook-oldalán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?