Szappanos esete a fűcsomóval

Nem tudta növelni az előnyét a tabella élén a Paks labdarúgócsapata az NB I 21. fordulójában.

A listavezető annak tudatában léphetett pályára a forduló nyitómeccsén, hogy az első helyet semmiképpen nem veszítheti el a hétvégén: a Ferencváros DVTK elleni mérkőzését ugyanis a zöld-fehérek EKL-szerepelése miatt elahalasztották.

Minden úgy is alakult az első félidőben a Tolna vármegyeiek ZTE elleni találkozóján, ahogy azt a hazaiak elképzelték. Könyves Norbert két góljával simán vezettek a hazaiak, és még az is belefért, hogy az ötszörös válogatott csatár kihagyjon egy tizenegyest, amit az ellene megítélt szabálytalanság után rúgott. Még akkor sem kezdték el gyűrögetni tippszelvényeik szélét az érintettek, amikor a ZTE váratlanul szépített a Fraditól frissen kölcsönkapott – egyébként Felcsútot elhagyott – Gruber Zsombor révén, mivel Könyves (ki más?) gyorsan vissaállította a kétgólos különbséget. A hazaiak uralták a meccset, de a 66. perctől felgyorsultak az események. Előbb a vendégekhez akkor becserélt Croizet szerzett gólt első labdaérintéséből (3:2), majd Mance gyalogolt be a labdával egészen a kapuba (3:3) – azok után, hogy a 16os sarkánál egy kiálló fücsomó úgy megugrasztotta a labdát, hogy az átugrott a rávetődni akaró Szappanos kapuson. A válogatott kerettagja fenékig űríthette a keserűség poharát, ugyanis a 93. percben Croizet megpattanó lővését is sikerült bevédenie. 3:4, a Paks elszenvedte első hazai vereségét a 2023/2024-es idényben.

Nem is tudom, hogyan kaptunk gólokat. Rengeteg helyzetünk volt, mezőnyfölényben voltunk, nem volt szerencsénk. Az, hogy két ilyen gól kapjunk a végén, és hogy Szappanos is benne legyen, megtörténik a futballban. Mondjuk elég ritkán fordul elő, de hozzátartozik a játékhoz. Nagyon nagy pechünk volt, ám a csapat rendben volt. Az elmúlt négy meccsünkből ma játszottunk a legjobban. Nem bántom a játékosokat, nem volt probléma a hozzáállással és a játék minőségével sem” – értékelt meglepően higgadtan Bognár György, a Paks vezetőedzője.

Kollégája, Márton Gábor is tisztában volt vele, a győzelem számukra egy ajándék volt. „Egy hihetetlen mérkőzésen arattuk ezt. Az első játékrészben borzasztóan néztünk ki, nem sokat adtam volna azért, hogy pontot szerzünk. A második félidőre feljavultunk, jó csapatot tudtunk megverni. Lehet azon morfondírozni, hogy megérdemeltük-e a győzelmet, de ettől függetlenül nagyon örülünk” – mondta a szakember.

A zalaegerszegiek így megelőzték és az utolsó, még bentmaradást jelentő pozícióba taszították le az Újpestet. A lila-fehérek egy gyors góllal kaptak ki 1:0-ra Kecskeméten, mivel temérdek helyeztükből és még 11-esből sem tudták bevenni a remeklő Varga Bence kapuját. Mészöly Géza így gyorsan elszenvedte harmadik újpesti szerepvállalása első vereségét – de még mindig jobban áll, mint a most debütáló Milan Milanovics, aki Mezőkövesden váltotta Kuttor Attilát a héten. A 61 éves szerb szakember csapata azonban hazai pályán elveszítette 2:1-re a Kisvárda elleni kiesési rangadót – pedig a 3. percben már vezettek is… A két csapat így helyet cserélt a tabellán.

A vezető kettősre továbbra is tapad a Fehérvár, amely vasárnap délután 1:0-ra verte a Debrecent.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?