Strandkézilabdával hangolt a szezonra a HC DAC új kapusa

BakosKármen

A dunaszerdahelyi női kézilabdaklub már megkezdte felkészülését, szerdán pedig megtartották szezonindító sajtótájékoztatójukat is, amelyen ott volt a HC DAC három új szerzeménye. Az esemény után Bakos Kármennel, Jovana Iliccsel és Valéria Policarpo Santosszal beszélgettünk.

Az előző szezon három kapusa közül Oláh Bella Vágsellyére igazolt, így Bakos Kármen személyében új játékos csatlakozott Magera Noémi és Gajdóczi Barbara mellé. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda-akadémiáról érkező fiatal hálóőr a tavasz folyamán már ellátogatott Dunaszerdahelyre, a csapat egy meccsét is megnézte, majd a család támogatását élvezve úgy döntött, hogy elfogadja a sárga-kékek ajánlatát. „Nagyon szimpatikus volt a környezet, a csapat játéka. Nagyon remélem, hogy egyre több meccsen bekerülhetek a keretbe, ez az elsődleges célom a szezonban. Más itt, a szlovák és a cseh csapatoknál a kézilabda, mint Magyarországon, időre lesz szükségem, hogy ehhez hozzászokjak – válaszolta kérdésünkre az előző szezonban a magyar U19-es bajnokságban és NB II-ben védő kapus. – Nagyon aranyosak voltak a lányok, mikor megérkeztem. Az első héten még csak én voltam itt az újak közül, de mindenki kedves volt, úgy érzem, befogadtak. Egyre többet beszélgetünk, a két kapustársammal is megtaláltam a közös hangot, segítenek, én pedig próbálok tőlük tanulni” – tette hozzá a keret legfiatalabbja.

Bakos az előző szezon után sem pihent, ugyanis több strandkézilabda-tornán is részt vett az elmúlt hetekben. „Korábban csak hobbiszinten játszottam, mondhatni ez volt az első strandkézis szezonom. Kapust keresett az egyik csapat, én pedig elvállaltam, mert már nézni is szerettem ezt a részét a sportágunknak és most már a játékot is élvezem. Nyáron is edzettem, és ez is segített a szinten tartásban, hiszen homokban teljesen más játszani, mint teremben” – zárta beszélgetésünket a mosolygós kézilabdázó.

ValériaPolicarpo

A nyelvi akadályok miatt kissé lasabban megy a beilleszkedés a brazil Valéria Policarpo Santos számára, aki az előző idényben a portugál ADA de Sao Pedro do Sul színeiben már az Európa-kupában is szerepelt. „Jól érzem magam, de egyelőre minden nagyon új a számomra. Úgy érzem, sokat tudok itt tanulni, hiszen a csapattársaim tapasztaltabbak nálam, sok mindent el tudok tőlük lesni. Nagyon várom már az új szezont” – mondta lapunknak az átlövősorban bevethető 21 éves játékos, aki elsősorban gyorsaságával és az egy az egy elleni párharcok megnyerésével tűnhet ki a csapatból.

JovanaIlic

A bosnyák bajnok- és kupagyőztes Jovana Ilic egy kis kerülővel érkezett meg Dunaszerdahelyre. A 21 éves balátlövő júniusban már aláírt az NB I 5. helyén záró Siófokhoz, de a magyar szövetség nem sokkal később bejelentette, hogy a fellebbviteli bizottságának másodfokú, jogerős döntése értelmében a Siófok KC nem kapott licencet az új szezonra, és csak az NB II-ben indul majd. Ezek után a HC DAC-nál lecsaptak a HZRK Grude színeiben az előző évben duplázó játékosra. „Nagyon hálás vagyok, hogy itt lehetek. Úgy érzem, sokat tudok itt fejlődni a jövőben és ez egy jó lehetőség a számomra. Szeretnék segíteni a csapatnak. Elsősorban az átlövések az erősségeim, de az egy az egy elleni játékot is szeretem, védekezésben a hármas és a kettes pozícióban is szoktam játszani. Úgy érzem, egy kis időre van szükségem, hogy megszokjam az új közeget, itt más rendszerben játszunk, mint az előző klubjaimban. A csapat remek és nagyon izgatottan várom a mérkőzéseket, úgy érzem, nagyon jó szezon előtt állunk” – fogalmazott az előző idényben a bajnokság legjobbjának megválasztott játékos, akire akár irányítóként is számíthat a csallóköziek szakmai stábja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?