Sima német siker Vágsellyén

Bölk.Zsákovics

A szlovák női kézilabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezők 2. csoportjában Németországgal mérkőzött. A Vágsellyén megrendezett mérkőzésen a vendégek magabiztosan, 18:40-re nyertek.

A szlovák csapat már szerdán is pályára lépett a sellyei sportcsarnokban és magabiztosan 31:22-re győzte le Izrael legjobbjait egy korábbról elhalasztott Eb-selejtezőn. „A legfontosabb számunkra a két pont megszerzése. Az elejétől csak a győzelem lebegett a szemünk előtt, még akkor is, amikor elkövettünk néhány hibát, vagy kihagytunk egy-két helyzetet. Kicsit bosszant, hogy nem lett nagyobb a különbség, hiszen akár a gólkülönbség is fontos lehet” – értékelt a meccs után a kilenc góllal záró Lancz Barbora, aki a németek ellen is a legjobbak közé tartozott és négy gólt lőtt.

A hazaiak meccskeretében nem volt ott a HC DAC fiatal szélsője, Pénzes Mónika, de rajta kívül hat szlovákiai magyar játékos vonult be, a Ferencvárosból jól ismert Emily Bölkkel felálló németek után, a pályára. A lelátó nem telt meg teljesen, de a csarnok környékén így is kisebb dugó alakult ki a mérkőzés előtt fél órával. Az autóval érkezőket rendőrök terelték a környező utcákba. Bár a szlovák szurkolók voltak többségben, egy-két német mezes nézőt is lehetett látni, és a Fradi-mezt viselők is alighanem Bölkéknek szorítottak.

A kezdő sípszónál a hazaiknál ott volt a pályán Lancz Barbora, míg Bízik Réka, Demeter Orsolya, Pastorek Edina, Oláh Bella és Zsákovics Sára és a padon kezdte a találkozót. Az Eb-selejtező játékvezetői Magyarországról érkeztek, Altmár Kristóf és Horváth Márton személyében. Az első gólt a németek szerezték, a 46. másodpercben egy lerohanás végén a meglóduló balszélső, Döll talált Ivanytsia kapujába. 

A németek repülőrajtot vettek, a 4. perc elején már 0:4 állt az eredményjelzőn, a következő, bizonytalanul induló hazai támadásnál pedig időt is kért Jorge Duenas, a szlovákok spanyol szövetségi kapitánya. Az első szlovák gólt Lancz szerezte büntetőből, amit Erika Rajnohová harcolt ki. A HC DAC irányítója egy az egyben megverte Behnkét, akit ki is állítottak. A vendégek üres kapuval támadtak, így egy labdavesztés után gyorsan jött az újabb hazai találat, 2:4. A német válogatott persze ekkor sem torpant meg, de a tőlük megszokottnál jóval több technikai hibát vétettek, így a 15. percben csak hat gól volt a szlovák hátrány, 5:11. Ekkor már pályán volt Demeter Orsolya is. A szerdahelyiek beállója védekezésben a hármas posztok egyikét foglalta el, támadásban pedig természetesen a falban igyekezett pozíciót fogni. Tíz perccel a szünet előtt beszállt meccsbe a válogatott naszvadi csapatkapitánya, Bízik Réka is. A balszélső, csak úgy, mint egy nappal korábban Izrael ellen, azonnal egy ejtéssel próbálkozott, de a szerdai után most nem járt sikerrel. A szurkolókon ugyan semmi nem múlott, hangos dobolással, tapssal, egy megafon szirénájával és egy kisebb kolomppal próbálták diktálni kedvenceiknek a tempót, de ezt a faladatot a németek ragadták magukhoz, a félidőben 8:20 volt az állás.

Érdekesség, hogy a vendégek szövetségi kapitánya nagyon együtt élt a játékkal, még a nagyobb különbség beálltakor is úgy irányította játékosait, mintha egy sorsdöntő találkozón csupán egy gólon múlna a sikerük.

A második játékrészt Oláh Bella kezdte a kapuban és két perc után ki is tolta a felső sarokból Ossenkopp ziccerét, de a következő támadásnál már tehetetlen volt, ismét a németek szerezték az első gólt, ezúttal Lott révén. A németek a 46. perc legelején 13:29-nél kértek időt, amit kért gyors gól követett a részükről, egyre inkább letörve a hazaiak önbizalmát, akik végül a 32. bekapott találat után szintén megállították a játékot egy gyors eligazítás idejére.

A hosszú hazai gólcsendet végül Oláh törte meg, aki kihasználta, hogy a német válogatott emberhátrányban kapus nélkül támadott, 14:32. Két német góllal később, tíz perccel a vége előtt Zsákovics Sára is lehetőséget kapott balátlövőben, aki a hajrában egy felső kapufás góllal iratkozott fel a jegyzőkönyvbe. A végjátékban csupán az volt a kérdés eléri-e a negyvenet a vendégcsapat, ez végül sikerült nekik, 18:40-nél szólalt meg az utolsó dudaszó. A hazaiak legeredményesebb játékosai Simona Szarková és Lancz Barbora voltak 4-4 góllal.

A meccs után lapunknak Bízik Réka, Zsákovics Sára és Demeter Orsolya nyilatkozott. Az értékelések a szombati számunkban és online felületünkön jelennek meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?