Sérültjei nélkül is bravúrra készül Németországban a Ferencváros

Botka.Leverkusen2021

A Ferencváros csütörtökön 18.45-től a Bayer Leverkusen otthonában játszik az Európa-liga nyolcaddöntőjében. A zöld-fehéreket kétezer szurkoló kíséri el a mérkőzésre, amelyre szerdáig huszonnégyezer jegy kelt el.

A németek ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében a Porto és a Brugge mögött a harmadik helyen végeztek, igaz csak a jobb egymás elleni eredményükkel előzték meg az Atlético Madridot és jutottak be az Európa-liga-rájátszásba. Itt az EL H csoportjában a Fradi mögött végző Monacóval találkoztak és büntetőkkel búcsúztatták a hercegség csapatát.

„A Ferencváros csoportelsőként van itt, így nem gondolom, hogy ők egy gyengébb csapat lennének. Ugyanabban a rendszerben játszanak, mint a Monaco, jó játékosaik vannak, hasonló szintet képviselnek. Nekünk is szükségünk lesz a legjobbjainkra, hogy eredményesek legyünk. Figyelembe kell vennünk, hogy ez még csak az első meccs lesz. Vannak hiányzóink, de elég bő a keretünk, hogy pótoljuk őket” – válaszolta az újságírók kérdésére a szerdai sajtótájékoztatón a Bayer edzője, Xabi Alonso. A leverkuseniek vasárnap 4:1-re győztek a Hertha ellen, de az akkor lehetőséget kapó két középpályásuk, Palacios és Andrich sárga lapos eltiltásuk miatt csütörtökön nem léphet pályára. Egyre több sérült viszont már visszatért a németek keretébe, a mindössze 19 éves Florian Wirtz is fokozatosan került vissza a kezdőcsapatba. A fiatal tehetség a két csapat 2021-es németországi meccsén is pályára lépett, sőt, ő lőtte a győztes gólt a zöld-fehérek ellen. A játékos elmondása szerint már nem igazán emlékszik arra a találatra és a találkozóra, mert sok idő telt el. Akkor mindkét kispadon más edző ült, de a legtöbb játékos még ma is ott lehet a pályán. Leverkusenben 2:1-es eredmény született, míg Budapesten az FTC nyert 1:0-ra.

A magyar bajnok szerda délelőtt repülővel indult útnak, míg a szurkolók a légi közlekedés mellett egy különvonatot is megtöltöttek, közel ezren pedig autókkal vágtak neki az utazásnak.

Sztanyiszlav Csercseszovot hazája sajtójában kérdezték az előtte álló nemzetközi párharcról. „Azokkal kell dolgozni, akik itt vannak, már nem lehet változtatni az EL-kereteken, a sérülteket nem tudjuk pótolni – idézte a szakember szavait az Üllői129 szurkolói portál. – Tanulmányoztuk a Leverkusent, nagyon jó játékosaik vanak, mindkét szélen nagyon gyors futballistákkal rendelkeznek. Hiszek a srácaimban, mindent kiadnak majd magukból nemcsak önmagukért, hanem a szurkolókért is. Megérdemelten jutottunk idáig és most sem a pénz, hanem az emberek fociznak majd” – tette hozzá az orosz válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A ferencvárosiak sérülés miatt nem számíthatnak Besic, Samy Mmaee, Pászka és az új igazolás Owusu játékára sem, de Tokmac is a közelmúltban esett át egy műtéten. A kézsérülése ellenére viszont pénteken már pályára lépett Vécsei, valamint a felépülő Gojak is játszott a Mezőkövesd ellen, a középpályán azonban így is szűkösek a Fradi lehetőségei.

„Úgy megyünk oda, hogy szeretnénk nyerni és azokból az eszközökből, amik a rendelkezésünkre állnak, a maximumot kihozva egy olyan eredményt elérni, ami jó alap lehet a második mérkőzésre. Ilyenkor nehéz találgatásokba bocsátkozni, hiszen most még kicsit a sötétben tapogatózunk, hogy majd a hazaiak mennyire szeretnék dűlőre vinni a dolgot már az első mérkőzésen, de azért gondolom, ők úgy készülnek, hogy megnyugtató előnyt szerezzenek a visszavágóra, nekünk az a célunk, hogy ezt megakadályozzuk és akár sikerüljön őket meglepni” – idézte az M4 Sport Dibusz Dénest, az FTC csapatkapitányát.

A meccs játékvezetője a 41 esztendős Davide Massa lesz. Az olasz bíró vezetett már Olasz Kupa-döntőt is, a BL-ben 12, az EL-ben 14 csoportkörös meccsen fújta a sípot. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?