Rybanská: Egy kis lépést már megtettünk

Rybanská.2024Eindhoven

A magyar női vízilabda-válogatott nem jutott be a legjobb négy közé az eindhoveni Európa-bajnokságon, és a helyosztókon már a dohai vb-re készül. Az 5-8. helyért vívott első párharcot 21:5-re nyerték a britek ellen, a meccs után Rybanská Natašát kérdeztük.

A meccs elején rögtön lőtt két gólt és a csapaton is az látszott, hogy hiába a gyengébb képességű ellenfél, nem csak fürödni érkeztek a medencébe.

Egyáltalán nem csak fürödni jöttünk, mert nekünk tegnap már elkezdődött a felkészülésünk a világbajnokságra. Itt sajnos elrontottuk… Amit akartunk, azt nem sikerült megcsinálnunk. Száz százalékosan már a vb-re készülünk.

Korábban a könnyebb ellenfelek ellen szoktak kitűzni célokat akár a kapott, vagy a lőtt gólok tekintetében. Volt most is ilyen?

Most nem a gólokkal foglalkoztunk, nem ilyen célokkal vágtunk neki a meccsnek, de persze voltak, amiket megfogalmaztunk a csapaton belül. Ahogy mondtam készülünk már Dohára, így bár nem mondom el, hogy milyenek, de voltak célok.

Annyit azért áruljon el, hogy sikerült teljesíteni őket?

Szerintem sikerült. Egy kis lépést már sikerült előre megtennünk.

Örülök, hogy mosolygósan válaszol. Nehéz volt az előzmények után ilyen hangulatba kerülni a britek elleni találkozóra?

Nagyon nehéz. Azt gondolom, hogy amíg a magyar szerelés van rajtunk muszáj küzdenünk és úgy kell hajtani, mint bármelyik más meccsen. Mégis egy Európa-bajnokságon vagyunk, kiskorunk óta arról álmodtunk, hogy ilyen világeseményeken képviseljük Magyarországot. Ezt élvezhetjük is, de nehéz azzal szembesülni, hogy a célunk egyáltalán nem sikerült, sőt nagyon rosszul is teljesítettünk.

Említette, hogy már a világbajnokságra készülnek. Ez elsősorban azt jelenti, hogy taktikai elemeket próbálnak gyakorolni?

Igazából keressük a hibát, keressük, hogy hol buktunk el. Száz százalékban rábízzuk ezt az edzőinkre, hogy ők ezt feltárják, meglássák, hogy mik a hiányosságaink. Szerintem ezt nagyon jól látják és az egész csapat hisz abban, amit csinálunk. Azt gondolom, hogy amit elkezdtünk, az egy jó út, de nyilván késésben vagyunk. Hálásak lehetünk, hogy van még egy lehetőségünk.

Az utóbbi években jellemző volt a csapatra, hogy ha valami nem sikerült a tervek szerint, akkor nagy beszélgetésekre is sor került. Volt ilyen a negyeddöntő után?

Volt. Nyilván egy ilyen eredmény után nagyon hosszú csapatmegbeszélést tartottunk. Nagyon sokat beszélgettünk és kerestük a hibákat. De még egyszer mondom, elsősorban az edzőinkre kell hallgatnunk, hogy hol ment el az Eb.

A magyar női vízilabda-válogatott szombaton 17:30-tól a franciák ellen mérkőzik az 5. helyért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?