Régi ismerős várhat a Slovanra

Slovan.YoungBoys2021

Hétfőn délután megtartották a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának sorsolását, de kiderült az is, vereség esetén kivel játszhat a Slovan az EL-ben, és potenciális ellenfelet kapott az EKL-ben a Ferencváros, a Debrecen és a Trnava is.

Amennyiben a BL-selejtező 3. fordulójában a Slovan kiejti a Maccabi Haifa csapatát, a csoportkörért a svájci bajnok Young Boys csapatával kell megküzdenie. A svájci bajnokság legutóbbi hat kiírásából ötöt megnyerő berniek ismerősek lehetnek olvasóink számára. A sárga-feketék 2021-ben a legrangosabb európai kupasorozat hasonló szakaszában a Ferencvárost juttatták az EL csoportkörébe, de a Slovannal is játszottak abban az idényben. A pozsonyi égszínkékek már a selejtező 2. körében találkoztak a svájciakkal és a hazai 0:0 után idegenben 3:2-es vereséget szenvedtek. A két csapat a 2014/2015-ös Európa-liga-csoportkörben is megmérkőzött, akkor Bernben 5:0 lett a végeredmény, Pozsonyban pedig 1:3-mal ért véget a találkozó. A Young Boys végül a Napoli mögött továbbjutott a csoportból, a Slovan pedig a prágai Sparta mögött hat vereséggel a negyedik lett.

Hétfőn az is kiderült, hogy ha a Slovan nem tud túljutni a BL-selejtező 3. fordulójában a Maccabi Haifa csapatán, akkor az EL-rájátszásban a lengyel Raków és a ciprusi Aris Limassol duó vesztesével mérkőzik meg a csoportkörbe jutásért. Ha ott sem járnának sikerrel Blackmanék, akkor az Európa-konferencialiga csoportkörébe jutnának. Oda, ahová a Ferencvárosnak a máltai a Hamrun Spartans után a litván Zalgiris Vilnius és a svéd Häcken EL-selejtezős párharcának vesztesén keresztül vezetne az útja. Ennél nehezebb dolga lenne a Debrecennek, aki a héten az osztrák Rapid Wien ellen próbál eljutni a rájátszásig, ahol a Fiorentina várna Dzsudzsákékra. Potenciális ellenfelet kapott a Spartak Trnava is, amely ha kiütné a lengyel Lech Poznańt, akkor a Slavia Praha–Dnyipro párharc vesztesével mérkőzne a playoffban.

Érdekes

Nemzetközi kupasorsolások

BL-selejtező, rájátszás:

SLOVAN/Maccabi Haifa–Young Boys (svájci)

EKL-selejtező, rájátszás:

Hamrun (máltai)/FERENCVÁROS–a Zalgiris Vilnius(litván)/Häcken(svéd) vesztese

Rapid Wien(osztrák)/DEBRECEN–Fiorentina (olasz)

Lech Poznan/TRNAVA–a Slavia Praha (cseh)/Dnyipro (ukrán) vesztese

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?