Rajtol a Niké Liga tavaszi szezonja, a Slovan elsőségét senki sem fenyegeti

slovan

A Slovan címvédésére bátran fogadni lehet, de a felsőházba kerülésért és a bennmaradásért nagy csata várható a labdarúgó Niké Liga pénteken rajtoló tavaszi szezonjában.

Minden jel arra mutat, hogy a Slovan idén megvédi bajnoki címét. Sőt, az is valószínű, hogy az égszínkékek ezúttal sokkal nyugodtabb tavaszra számíthatnak, mint amilyenben tavaly részük volt a menetelő DAC-nak köszönhetően.

A pozsonyiak ugyan elvesztették egyik legnagyobb értéküket, a Japánba igazoló Csavricsot, de az újra egészséges ifjabb Weiss személyében tulajdonképpen meg is lett oldva a pótlása. Kmotríkék ráadásul kölcsönvették a Dinamo Kijevtől az 59-szeres luxemburgi válogatott Gerson Rodriguezt: a támadó igazi fenegyereknek számít, korábban két éjszakai verekedésben is részt vett, valamint azzal is megvádolták, hogy megütötte barátnőjét. A Dinamo Kijev négy év alatt már hatodszor adta őt kölcsön. A védelembe pedig a DAC-cal szerződést bontó Riszvanisszal erősítettek.

A 2. helyen álló zsolnaiak részéről az is kisebb csoda lenne, ha megőriznék az ezüstérmet érő pozíciójukat, hiszen három kulcsjátékosuk (Ďuriš – Ascoli, Nemčík – Rosenborg, Addo – Maccabi Tel-Aviv) távozott, igazolások helyett pedig továbbra is inkább a fiatalokban bíznak.

Nagyszombatból csak a veterán Ďuriš állt tovább a fontosabb játékosok közül, míg az érkezési oldalon igazán érdekes dolgokat lehet találni: a Spartak a svéd, a horvát, és a lengyel másodosztályból igazolt játékost, egy kivétellel mindenki ingyen érkezett. A második helyre talán még ez is elég lesz...

A Podbrezová komolyabb kiárusítást tartott, Ludha, Blahút, Kuzma és Špyrka nélkül a felsőházban maradás nem is tűnik olyan egyszerűnek – a múlt heti főpróbán elszenvedett 5:0-s vereség a lengyel II. ligás Rzeszów ellen szintén intő jel lehet...

Trencsénben rendkívül nyugodt volt a január – ez alapból kétesélyes stratégiának hangzik, de a riválisok gyengülése miatt jól jöhetnek ki belőle Csák Máté vára alatt.

A góllövőlistát vezető Róbert Polievka már az őszi szezon végén jelezte, hogy erősebb bajnokságba távozik a tél folyamán, de a besztercebányaiak végül egyik kérővel sem tudtak megegyezni, a frusztráltságát nem titkoló szlovák válogatott támadó így a Duklánál tölti a tavaszt. A beszercebányaiak is elengedtek több fontos játékost (Uhrinčať, Arévalo, Káčerík), így ők sem tűzhetnek ki komolyabb célokat a felsőházi rájátszás kiharcolásánál.

Rózsahegyen még nem mondtak le teljesen az első hatról, bár ehhez hibátlan tavaszi rajtra és a csillagok szerencsés együttállására is szüksége lesz Domonkos Kristóféknak. Szakolcán ifjúsági Premier League-játékossal és finn válogatott védővel erősítettek, míg a kassaiak a DAC klublegendájával, Eric Davissel próbálják meg kiharcolni a bennmaradást.

A nagymihályiak és az aranyosmarótiak győzelem nélkül zárták az őszi szezont, ennek megfelelően mindkét csapatban komoly játékosmozgás történt a télen. Első ránézésre a ViOn lehet bizakodóbb, az erősítések között többek között a volt DAC-os Andrija Balic és a georgiai kupagyőztes Szaburtalo három focistája is ott van.

A DAC felkészülési időszakával és tavaszi céljaival egy másik cikkünkben foglalkozunk részletesen.

Érdekes

Téli játékosmozgás a Niké Ligában

Slovan

Érkezett: Riszvanisz (görög, szabadon igazolhatóként), Gerson Rodrigues (holland, Dinamo Kijev)

Távozott: Lovat (brazil, Ahmat Groznij), Csavrics (szerb, Kasima Antlers), Abubakari (ghánai, Malmö), Agbo (nigériai, szabadon igazolható)

Vezetőedző: id. Vladimír Weiss

 

Žilina

Érkezett: Ďatko (Podbrezová)

Távozott: M. Rusnák (Ostrava), D. Ďuriš (Ascoli), Nemčík (Rosenborg), Kopas (Othellosz), Addo (ghánai, Hapoel Tel-Aviv)

Vezetőedző: Jaroslav Hynek (cseh)

 

Trnava

Érkezett: Poznar (cseh, Nieciecza), Burke (svéd, Vasteras), Krizmanic (horvát, Croat. Zmijavci), Benovič (Myjava)

Távozott: Risztovszki (északmacedón, Bohemians), Šulla (szabadon igazolható), M. Ďuriš (Othellosz), Pena (Costa Rica-i, Fútbol Consultants)

Vezetőedző: Michal Gašparík

 

Podbrezová

Érkezett: Markovic (szerb-magyar, Trans Narva), Rehák (Pohronie), Chyla (Žilina B), Domaniský (Pohronie), Hydara (gambiai, BST Galaxy)

Távozott: Kuzma (Zlaté Moravce), Ludha (Teplice), Ďatko (Žilina), Blahút (Slovácko), Špyrka (Prešov)

Vezetőedző: Roman Skuhravý (cseh)

 

Trenčín

Érkezett: Ben Sallam (holland, Karmiotissa), Djerlek (szerb, szabadon igazolhatóként), Gaži (Skalica), Praženka (Pov. Bystrica), Šebeň (Dubnica)

Távozott: S. Kerkez (Szeptemvri Szófia), Dos Santos (holland, szabadon igazolható), Pires (zöld-foki-szigeteki, Seinajoki)

Vezetőedző: Ilija Sztolica (szerb)

 

DAC

Érkezett: Dolcek (horvát, Hajduk Split), Oddei (ghánai, Rudes), Yapi (francia, Bastia), Jürgens (észt, Újpest), Kacsaraba (ukrán, Slavia Praha)

Távozott: Riszvanisz (görög, szabadon igazolható), Pinto (portugál, Gil Vicente), Veszelinov (magyar, Fehérvár), Niarkhosz (görög, Michalovce), Szolgai M. (Mezőkövesd), Urblík N. (Győr)

Vezetőedző: Xisco Munoz (spanyol)

 

Banská Bystrica

Érkezett: Marquinho (brazil, Snina)

Távozott: Arévalo (spanyol, Michalovce), Maya (kolumbiai, Envigado), Uhrinčať (Sparta Praha B), Káčerík (Prešov), Mičuda (Púchov)

Vezetőedző: Mario Auxt

 

Ružomberok

Érkezett: Mojžiš (Debrecen), Madleňák (Ostrava), Bujňaček (Trebišov)

Távozott: Krajčírik (Widzew Lódz)

Vezetőedző: Ondřej Smetana (cseh)

 

Skalica

Érkezett: M. Hradecký (finn, Seinajoki), Thompson (angol, szabadon igazolhatóként)

Távozott: Spehar (horvát, szabadon igazolható), Kousal (cseh, Myjava), Rudzan (cseh, szabadon igazolható), Gaži (Trenčín)

Vezetőedző: Pavol Majerník

 

Košice

Érkezett: Zyen Jones (amerikai, Kalju), Innecenti (Burkina Fasó-i, Valenciennes), Obounet (gaboni, Diósgyőr), Figueiredo (portugál, szabadon igazolhatóként), Novák (Trebišov), Eric Davis (panamai, szabadon igazolhatóként)

Távozott: M. Vasil (Gioiese), Anane (benini, Al-Rajjan), Sow (francia, Myjava), Turčák (szabadon igazolható), Lačný (szabadon igazolható)

Vezetőedző: ifj. Ján Kozák

 

Michalovce

Érkezett: Dzotsenidze (georgiai, Dila), Arévalo (spanyol, Banská Bystrica), Veremev (ukrán, Jelgava), Niarkhosz (görög, DAC), Frelih (szlovén, szabadon igazolhatóként), Samuel Ramos (spanyol, szabadon igazolhatóként)

Távozott: Pavúk (Prešov), Jerábek (cseh, szabadon igazolható), Steinhübel (szabadon igazolható), Papu Mendes (bissau-guineai, szabadon igazolható), Ružinský (szabadon igazolható)

Vezetőedző: Peter Struhár

 

Zlaté Moravce

Érkezett: Balic (horvát, Zrinjski Mostar), Kuzma (Podbrezová), Lukáč (Podbeskidzie), Tabatadze (georgiai, Saburtalo), Jinjolava (georgiai, Saburtalo), Nonikashvili (georgiai, Saburtalo), Dramé (francia, Teplice), M. Švec (Myjava), K. Mészáros (szabadon igazolhatóként)

Távozott: Knobloch (cseh, Hradec Králové), Mijic (horvát, Rogaska), Kvocera (Púchov), Stareček (Sereď), Weir (angol, szabadon igazolható), Nsumoh (nigériai, szabadon igazolható), Slávik (szabadon igazolható), Čerepkai (Teplice)

Vezetőedző: Michal Hipp

A játékosmozgást összeállította: Elek Zoltán

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?