Pukkiék ellen javítanának a szlovákok

Murcia

A szlovák labdarúgó-válogatott a norvégok elleni 2:0-s vereség után kedden 18 órakor a finnek ellen próbál meg javítani a spanyolországi Murciában.

A szlovák válogatott gyenge teljesítményt nyújtott pénteken Oslóban, a norvégok elleni felkészülési mérkőzésen, ahol Škriniarék egy nagyjából 15-20 perces fázist leszámítva nem voltak egyenrangú ellenfelei az északiaknak.

A következő skandináv csapattal a spanyolországi Murciában mérkőzik meg Štefan Tarkovič legénysége. A nemzeti csapatból biztosan hiányozni fog a fiatal Tomáš Suslov, akit a norvégok elleni mérkőzés 35. percében sérülés miatt le kellett cserélni. „A mágnesesrezonancia-vizsgálat kimutatta, hogy a sérülése súlyosabb a vártnál, így Suslov nem áll készen a következő mérkőzésre. A csapat többi tagja egészségesˮ – idézi Ján Baťalík csapatorvost a Szlovák Labdarúgó-szövetség honlapja.

„Itt a lehetőség, hogy megmutassuk, tudunk jól játszani. A felkészülési meccs ellenére van nyomás rajtunk, de meg kell birkóznunk vele. A finnek teljesen más csapat, mint a norvégok, máshogy védekeznek, más az átmenetük a támadásba. Erre fel kell készülnünk. Igyekezni fogok minden kerettagnak lehetőséget biztosítani, hiszen fontos, hogy pontos képet kapjunk a játékosainkról” – mondta a mérkőzés előtt Štefan Tarkovič szövetségi kapitány.

A finnek a franciák és az ukránok mögött csoportharmadikként zártak a vb-selejtezőn, így nem jutottak ki a katari világbajnokságra. Csapatukban nincsenek olyan egyéniségek, mint a norvégoknál Haaland vagy Ödegaard, az aktuális finn keretben mindössze két topligás játékost találni a kapus Hradecky és a lesipuskás támadó, Pukki személyében. Csapatként viszont erősek, ezt a tavalyi Európa-bajnokságon is bemutatták, amikor a csoportkörben legyőzték a dánokat Koppenhágában.

A mai, szlovákok elleni mérkőzésre egy Izland elleni 1:1-gyel hangoltak szombaton, akkor Pukki volt eredményes finn részről.

„Gyilkos ösztönei vannak. Nem mondhatnám, hogy szemet gyönyörködtető a játéka, de a helyzeteit kihasználja” – vélekedett Pukkiról Ondrej Duda, a szlovákok középpályása, akivel korábban csapattársak voltak Norwichban.

A találkozót az STV 2 élőben közvetíti, a játékvezető a norvég Eskas lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?