Önbizalommal telve készülnek a főszereplők az "évszázad meccsére"

Las Vegas |

<p>Minden bizonnyal a valaha volt legnagyobb bevételt generálja Floyd Mayweather és Manny Pacquiao profi ökölvívó-mérkőzése, amelyre magyar idő szerint vasárnap hajnalban kerül sor.</p>

A veretlen amerikai szupersztárnak minimum 120 millió, míg a Fülöp-szigeteki klasszisnak legalább 80 millió dollárt garantáló váltósúlyú csata tétje három világbajnoki öv lesz, amelyből jelenleg kettő - a WBC-é (Boksz Világtanács) és a WBA-é (Boksz Világszövetség) - Mayweather, egy pedig - a WBO-é (Boksz Világszervezet) - Pacquiao birtokában van.    "Azt gondolom, hogy én vagyok az okosabb bokszoló kettőnk közül" - mondta a 47 profi győzelemmel rendelkező Mayweather a sajtótájékoztatón. - "Pacquiao vakmerő, de ellenem mindig mindenkinek ugyanaz a taktikája: menni kell előre és rengeteget ütni. Ám az elmúlt 19 évben ez még soha senkinek nem vezetett eredményre."    A Fülöp-szigeteki öklöző (57 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség) azt hangsúlyozta, hogy régóta nem érezte magát annyira felvillanyozva egy meccse előtt, mint most. Egyben kérte rajongóit, hogy ne izguljanak, mert ő biztos benne, hogy győzni fog.    "Hosszú ideje nem éreztem magam így mérkőzés előtt, izgatott vagyok, ugyanakkor egyáltalán nem ideges. Bizonyítani szeretnék" - nyilatkozta Pacquiao. - Örülök, hogy engem tartanak esélytelenebbnek. A gyilkos ösztönöm a régi, és a koncentrációm is rendben van."    A Las Vegas-i MGM Grandben sorra kerülő mérkőzésre a jegyek pillanatok alatt elfogytak, annak ellenére, hogy a legolcsóbb belépő is 1500 dollárba  került. A bevétel csak a jegyekből 74 millió dollár, a televíziós előfizetésekből pedig még ennél is lényegesen nagyobb jövedelem várható.    Az Egyesült Államokban a Showtime és az HBO csatornákon lehet majd látni a meccset 99,95 dollár befizetése ellenében. Szakemberek szerint akár 3 milliónál is több előfizetője lesz a találkozónak, ami pay-per-view-s rekord lenne nézőszámban és bevételben is. Az eddigi csúcsot előfizetések számában Mayweather Oscar de la Hoya elleni 2007-es összecsapása tartja 2,48 millióval, a bevételit pedig Mayweather Canelo Alvarez elleni csatája 150 millió dollárral.    A gálát magyar szempontból kissé beárnyékolja az, hogy egy ideig biztosnak tűnt: a két sztár előtti programban Bedák Zsolt is ringbe lép majd, ám ellenfele, a mexikói Léo Santa Cruz később - aláírt szerződése ellenére - más ellenfelet választott.    A Mayweather-Pacquiao csatát Magyarországon a Sport 1 közvetíti vasárnap hajnalban.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?