Nemeshodosi sikerek az első nemzetközi tornán

karate

Érmekkel és előkelő helyezésekkel tértek haza a nemrégi, Nagyváradon megrendezett 2. Shito Ryu- és Kobudo Bo-világbajnokságról, valamint a 9. Shito Ryu-Európa-bajnokságról a nemeshodosi karatékák.

A felnőtteknél Aranyossi Sándor a vb-n és az Eb-n is szerzett egy-egy bronzérmet a 35 év felettiek kategóriájában katában. A fiatalok közül Horváth Zalán jutott a legmagasabbra, a 10-11 éves fiúknál, a 43 kg-os súlycsoportban világbajnoki ezüstérmes lett, de felállhatott a dobogóra Bódis Attila (12-13 éves fiúk, 38 kg, kumite, vb) és Tóth Tamás is (8-9 éves fiúk, 27 kg, Eb). „A legtöbb érmet Románia gyűjtötte be, mint szervezők ők jóval több versenyzőt indíthattak, míg Szlovákiában válogató útján lehetett kiharcolni a részvételt. Így is a szlovákiai küldöttség végzett az éremtáblázat második helyén” – tájékoztatta lapunkat Keszi Ildikó, a FIGHT CLUB HODUS elnöke.

A nem egész két éve működő egyesület nyolc versenyzője számára ez volt az első nemzetközi megmérettetés, így adódik a kérdés, felvillanyozta-e őket a lehetőség, vagy inkább kissé lámpalázasak voltak-e, hogy 26 ország karatékáival mérhetik össze tudásukat. „Vegyes érzéseik voltak, izgultak, de motiválta is őket, hogy ilyen szinten vívhatnak ki elismerést. Szerencsére egyikük sem jött haza úgy, hogy már nem akar versenyezni, és már most tervezik, hogy jövőre is indulnak a viadalon és újabb érmeket, tapasztalatot gyűjtenek. A klubunk a válogatottat erősítette, végig szurkoltunk egymásnak, hiszen közös érdek volt, hogy minnél jobb eredményekkel térhessünk majd haza. Nagyon rövid idő alatt sikerült beilleszkednünk ebbe a közösségbe, befogadtak bennünket, ismeretségek és barátságok alakultak ki, köszönettel tartozunk érte Peter Baďura nagymesternek – jegyezte meg Keszi Ildikó, hozzátéve, az őszi, új szezonig picit lazábbra veszik a figurát, de nem állnak le teljesen. – A gyerekek keményen edzettek a versenyekre, így a nyári időszakban több ügyességi játékot viszünk be az edzés menetébe. Az edzéseket igény szerint alakítjuk, a karate nem egy szezonális sport, ezért ha a nyári kirándulások miatt kevesebben is vagyunk, akkor is edzünk, hiszen a karate hozzátartozik a mindennapjainkhoz.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?