Nem szabad túlpörögni

<p>A magyar labdarúgó-válogatottra holnap a románok elleni kulcsfontosságú Eb-selejtező vár a Groupama Arénában. Az év meccseként is emlegetett találkozó előtt a komáromi származású csatárt, Priskin Tamást kérdeztük a csapatban uralkodó hangulatról.</p>

A pozsonyi Slovan csatára szerint a magyar labdarúgó-válogatottban továbbra is nagyon jó a légkör. „Ugyanolyan jó hangulatban készülünk, mint az összes korábbi meccsünk előtt. Természetesen érzékeljük, hogy az emberek nagyon várják a románok elleni mérkőzést, nekünk viszont nem szabad emiatt túlpörögnünk, az elkövetkezőkben ugyanis sok minden ki fog derülni azzal kapcsolatban, megvalósul-e az álmunk, kijutunk-e az Európa-bajnokságra” – nyilatkozta az Új Szónak Priskin Tamás. Neki és csapattársainak sem ismeretlen Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány személye, aki Románia ellen fog debütálni a magyar kispadon. „Mindenki ismerte őt már korábbról, amikor az U21-es csapatot irányította. Már akkor többször meglátogatott minket. Így semmi váratlan dolog, semmi meglepetés nem ért minket vele kapcsolatban – mondta Priskin. – Szövetségi kapitányként is jók az első benyomásaim róla. Hasonló úton megyünk tovább vele is, mint előzőleg Dárdai Palival, remélem ugyanolyan sikeresek is leszünk.” A 49-szeres válogatott csatárnak komoly a konkurenciája a támadósorban: bár az NB I góllistáját vezető Böde Dániel nem került be a 25-ös keretbe, Storck így is öt vérbeli gólvágót nevezett, a címeres mezben eddig 16 gólt szerző Priskinen kívül Nikolics Nemanja, Lovrencsics Gergő, Szalai Ádám és Németh Krisztián is pályára léphet. „A focisták kiválasztása csak a kapitányra tartozik. Persze minden játékosnak az a célja, hogy játszhasson, én is reménykedem ebben – jegyezte meg a Slovanban hét bajnokin három gólt szerző Priskin. – De én ettől függetlenül akkor leszek a legboldogabb, ha olyan eredményt érünk el a románok ellen, ami még közelebb hozza a nagyon várt Eb-részvételt.” S hogy ez konkrétan mit jelent? „Mindig azzal megyünk fel a pályára, hogy három pontot szerezzünk. Most úgy érzem, hogy ha nem is simán, nem is nehézségek nélkül, de megnyerhetjük a pénteki találkozót. A románok elleni idegenbeli meccs már mögöttünk van, Bukarestben 1:1-et értünk el. Nagyon hasonló játékot várok tőlük most is” – tette hozzá a 28 éves Priskin. A magyar válogatottra a holnapi Románia elleni meccs után három nappal, hétfőn Észak-Írország csapata vár idegenben. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?