Négy meccslabdát is hárítottak, és fordítottak a komáromiak

komárom röplabda

Sorozatban harmadik győzelmét aratta a hétvégén a férfi-röplabdaextraliga 12. fordulójában a komáromi VK Spartak UJS. A Duna-partiak a 3. helyezett Svidník együttese ellen 0:2-ről fordítottak, és öt játszmában (23:25, 23:25, 34:32, 25:21, 15:13) diadalmaskodtak az éremre is esélyes keletiek felett.

A fordulatokban gazdag mérkőzésen az első három játszmában úgy tűnt, hogy a keletiek elviszik Komáromból a pontokat. 2:0-s vendégvezetésnél a harmadik játszmában négy meccslabdát kellett hárítaniuk a komáromiaknak. Ez azonban annyira talpra állította Robin Pělucha vezetőedző legénységét, hogy a mérkőzést is megnyerték 3:2-re.

Az első játszmában a keletiek irányítottak. Szervezett és pontos játékukkal már a játékrész elején 7:4-re elléptek, s tartották előnyüket 16:12-ig. Ehhez az is hozzájárult, hogy a hazaiak több hibát vétettek. A komáromiak azonban nem adták meg magukat, és 16:20-as állás után feljöttek 20:21-re, majd 23:23-ra egyenlítettek is. Itt azonban megtorpantak, a vendégek pedig jól koncentráltak, és 25:23-ra nyerték a játszmát – 0:1.

A komáromiak időben ébredtek, javult a játékuk, és a második játszma nagy részében vezettek. Ígéretes volt az 5:0-s kezdés, de az előny percek alatt elfogyott, és a vendégek 8:8-ra egyenlítettek. Ez azonban nem törte le a hazaiakat, javultak a szerválásban, és a támadásaik is hatékonyabbak voltak. A szett végéig tartották 2-3 pontos előnyüket (21:18, 23:21). Itt hasonlóan az első játszmához megint következett a botlás, amit a vendégek tétovázás nélkül kihasználtak, és ismét 25:23-mal zártak – 0:2.

A hazai vereség veszélye felkorbácsolta a Duna-partiakat, minden játékelemben feljavultak és a játszma feléig 3-4 ponttal vezettek (4:0, 7:2, 10:7, 13:10). Egy kis kihagyás után a vendégek 13:13-ra egyenlítettek. Ahogy közeledett a harmadik játszma vége, az első két játszmához hasonlóan a keletiek egyre veszélyesebben játszottak, s 23:21-es komáromi vezetés után egyenlítettek, sőt, 23:24-nél játszma- és meccslabdájuk volt. Ezután még három meccslabdát harcoltak ki a vendégek, amelyeket a Duna-partiak óriási igyekezettel hárítottak, és 28:28-as állás után megszerezték első játszmalabdájukat. A vendégek nagy röplabdabravúrokkal öt játszmalabdát hárítottak, de a hatodik szettlabdát a hazaiak értékesítették, és 34:32-re nyerve a játékrészt, szépítettek – 1:2.

A negyedik játszmában mindkét csapat szép és élvezetes játékot produkált. Fej fej melletti csata volt, ötletes és hosszú labdamenetekkel 12:12-ig. Ezután – először a mérkőzésen – a komáromiak a játszma végéig meg tudták tartani 16:13-as vezetésük után 3-4 pontos előnyüket, és 25:21-re nyerték a játszmát – 2:2.

A döntő, ötödik játszmában a hazaiak jobban koncentráltak és kevesebb hibával játszottak mint a vendégek (2:0, 5:2, 9:6, 11:8, 14:12), 15:13-mal zártak, és a mérkőzést 3:2-re nyerték. A komáromiak mérlege 12 mérkőzés után 6 győzelem, 6 vereség, és a 6. hely a tabellán.

Robin Pělucha vezetőedző megkönnyebbülten fejezte ki elégedettségét: „Nagyon jól játszó ellenfelet győztünk le, ami növeli a fiúk önbizalmát. Néhány kulcshelyzetet nem használtunk ki az első két játszmában, de a harmadik szettben nagy igyekezettel nyerni tudtunk, ami talpra állított bennünket, s végül a meccset is megnyertük. Remélem ez jó hatással lesz a folytatásra.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?