NB I: fordítások fordulója

NB I

Hétközben az élre állt, hétvégén pedig az örökrangadón kiütéses győzelemmel őrizte meg vezető pozícióját a Ferencváros. Labdarúgó NB I, körkép a 8. forduló után.

A 222. MTK–Fradi komoly felvezetéssel indult. A stadion bejáratánál kiállítottak két különlegességet Kárpári Tamás gyűjteményéből. Az egyik egy Albert feliratú piros színű válogatott mez, amelyet a Császár a 2000-es sydneyi olimpián viselt, ahol díszvendégként vett részt. Szőke Gábor Miklós szobrász Csípőre tett szárnyakkal nevet viselő alkotásában a futballfelsőt két oldalt a Fradi-sas aranyszínű szárnyai díszítik. A másik, Buczkó György üvegszobrász által készített, Nándi zöldben című alkotás abból a zöld-fehér mezből és egy pár futballcipőből áll, amelyeket egykor Hidegkuti Nándor viselt egyiptomi edzősködése idején.

A tabella akkori első és második helyezettjének rangadójára már a hír bejelentése előtt elkelt minden jegy, a meccs azonban nagyon egyoldalúra sikeredett. Még úgy is, hogy Sigér hatalmas hibáját kihazsnálva az MTK szerzett vezetést. Az FTC azonban magabiztosan fordított, majd a végére ki is ütötte 6:1-re a házigazdát.

Gyönyörű stadionban, remek pályán jó ellenfél ellen léptünk pályára. Ma maximális csapatszellemet láthattunk a pályán, igazi akaratot láttam a fiúkon. Voltak hibáink, voltak rossz passzok és döntések, de ezekre jól reagáltunk. Aztán nagyon jól presszingeltünk, és megfelelően kontrolláltuk a mérkőzést. Az elején sem lepett meg minket az MTK, egyszerű technikai hibából kaptuk a gólt. Technikás ellenféllel játszottunk, aki jó a labdabirtoklásban, jól mozog a pályán. Ezt tudtuk előre, erre készítettem fel a csapatot” – értékelt Dejan Sztankovics, a ferencvárosiak vezetőedzője.

„Túl nagy volt a különbség, ez nem elfogadható. Hiába mondhatjuk, hogy a Fradi más ligában játszik, akkor sem férhet bele, hogy ennyit kapjunk, semmilyen körülmények között sem szabad így elhagynunk magunkat. De inkább egy meccsen jöjjön ki minden hiba, mint minden meccsen valami más” – szögezte le a Nemzeti Sportnak Horváth Dávid, az MTK mestere.

A 8. forduló két másik meccsén is fordítást láthattunk: az Újpest hiába játszott a 13. perctől emberelőnyben Debrecenben, a Loki a 80. percben még 1:0-ra vezetett. Ám ekkor jött a dominikai Heinz Mörschel, aki bebólintott egy szögletet, majd a 88. percben megint jött, és megint bebólintott egy szögletet – 1:2. „Nagyon nehéz bármit is mondanom. 75 percen át eggyel kevesebben voltunk, de mindent megtettünk a jó eredményért, a küzdésnek viszont nem lett meg a jutalma. Nem tudtam elképzelni, hogyan kaphatnánk gólt az Újpesttől, aztán jött a két szöglet. Talán a hétközi meccs miatt fáradtabbak voltunk és nem tudtunk a végén figyelni az ilyen apró dolgokra” – szomorkodott a bajnoki utáni sajtótájékozatón Szrdjan Blagojevics, a DVSC trénere.

Fordított a Paks is a Mezőkövesd ellen (2:1), amivel a második helyre jött fel, és talán Zalaegerszegen sem bánták volna, ha a nyolcperces hosszabbítás tovább tart, mert a 98. percben született váratlan egyenlítéssel padlóra küldött Puskás Akadémia ellen (1:1) hirtelen a három pont is elérhető közelségbe került a kiesőzónából menekülő zalaiak számára. „Óriási hibát követtünk el, hagytuk lepattani a labdát, nem rúgtuk el, az ellenfél pedig megbüntetett. A hozzáállással nem volt probléma, de mivel nem zártuk le korábban egy másik góllal a meccset – amire megvoltak a helyzeteink –, a hiba a győzelmünkbe került” – nyilatkozta Hornyák Zsolt, a felcsútiak vezetőedzője.

A vasárnap kora délutáni kiesési rangadón a Fehérvár szintén fordított (3:1) az ellen a Kisvárda ellen, amely továbbra is kénytelen a meccseit idegenben játszani. Utóbbiak a mezőny sereghajtói, az azonos pontszámmal álló, de egy meccsel kevesebbet játszott mezőkövesdiek mögött.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?