NB I: csúcsderbi és szomorú közjáték

NB I

Az idény talán legjobb félidejét és legszomorúbb közjátékát hozta a labdarúgó NB I 12. fordulója, amely az október 23-i ünnep miatt csak hétfő este ér véget két meccsel.

A forduló rangadóját Felcsúton játszották, ahol a magyar pályákon az utóbbi időben botladozó Ferencváros (Kecskemét 0:2, Debrcen 2:0, Mezőkövesd 1:2, Iváncsa 2:3) vendégeskedett. A meccs parádésra sikeredett, már az első félidőben öt gól született, vezetett a Puskás és a Fradi is. A második 45 percre – amely áramkiesés miatt némi csúszással indult – már csak egy találat maradt, de így is számtalan helyzet adódott. Dibusz azonban remekül védett, így végül a zöld-fehérek győztek 4:2-re, 2015 után első diadalukat aratva a Pancho Arénában.

Lehetett volna ez 8:5 is. A hazai válogatott, Nagy Zsolt megállapításával csak egyetérteni lehet, mint ahogy a meccsek után sosem kertelő Hornyák Zsolt vezetőedző mondataival is. „Régen nem láttam ilyen jó focit Magyarorságon és régen dicsértem a csapatomat vesztes mérkőzés után... De a 30 kapura lövés bizonyítja, hogy azért valami itt növekedik évről évre. Szomorú dolog most értékelnem, mert kikaptunk, de egy ilyen erős Fradival nagyon jó meccset tudtunk játszani. Mindkét kapus jó teljesítményt nyújtott, tényleg régen láttam ilyen jó meccset. Sajnos nem tudtunk pontot szerezni, de köszönöm a csapatomnak a hozzáállást, a Fradinak pedig gratulálok. 3,5 éves munkám során először dicsérem meg a csapatot vesztes mérkőzés után – nyilatkozta a köbölkúti származású szakember.

Mindkét csapat jó teljesítmény nyújtott, elégedettek lehetünk. Azt a szerencsétlen kupavereséget valamelyest sikerült kijavítanunk. Örülök annak is, hogy hét év után ismét nyerni tudtunk Felcsúton bajnoki mérkőzést. Mentálisan is jó teljesítményt nyújtottak a srácok” – vélekedett Stanyiszlav Csercseszov, a Fradi mestere.

A másik végletet a ZTE–Honvéd találkozó jelentette. No nem is maga a játék, a Honvéd 2:0-ra nyerni tudott, és megszakadt a Zalaegerszeg figyelemreméltó sorozata azzal, hogy most először nem találtak a kapuba bajnokin a kék-fehérek.

Ami sokkal inkább beszédtémát szolgáltatott, az a második félidő elején történtek. A hazaiak francia-kongói csatára, Christy Manzinga és a kispesti Szabó Alex a vendégszektor előtt került összetűzésbe egy akció után, a Honvéd-szurkolók pedig huhogni kezdtek. Ricardo Moniz, a hazaiak vezetőedzője ez ellen a pályán tiltakozott, amiért Bognár játékvezető piros lapot mutatott fel neki. A ZTE ezután levonult a pályáról, mintegy tíz percig állt a játék. A bíró, Moniz és a Honvéd trénere, Tom Courts egyeztetése után végül folytatódott a bajnoki – Dragóner Attila, a Zete sportigazgatójának közbenjárásával, aki tartott attól, hogy csapatát pontlevonással sújthatja a fegyelmi bizottság, amennyiben idő előtt bevonulnak az öltözőbe.

Kazincbarcikán néhány embernek voltak már rasszista megjegyzései. Most Christy Manzingával szemben egy közel egy szektornyi ember huhogott. Ezt nem néztem jó szemmel, és beléptem a pályára. A játékvezető nem várta meg, hogy elmondjam, amit szeretnék, piros lappal kiállított. Nekem meg kell védenem a csapatot, számomra a futball a fontos, nem a bőrszín, a vallás és egyéb megkülönböztetések. Azt is tudtam, hogy amikor megfordult a fejemben, hogy lehozom az együttest a játéktérről, ennek súlyos következményei lesznek, nem tehettem meg” – nyilatkozta Moniz, hozzátéve, ilyen esetekben egyértelmű az álláspontja. „Álljt kell kiáltani, amikor olyan dolgok történnek, amik nem természetesek, ezzel az eseménnyel mindannyian veszítettünk. Én is, a srácok is. De nem engedhetjük meg, hogy ne képviseljük azt, amiben hiszünk, és igaznak gondoljuk.”

A forduló a hétfő esti Mezőkövesd–Újpest és DVSC–Kisvárda meccsekkel ér véget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?