Naturál testek Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely |

<p>Első alkalommal rendezték meg a Csallóközi Natural Testépítő Versenyt. A szombati megmérettetésre több tucat versenyző érkezett egész Szlovákiából, de még külföldről is a városi művelődési központba.</p>

Méhes Roland, a Szlovák Naturál Testépítő és Fitnesz Szövetség vezetőségének tagja, a rendezvény főszervezője kérdésünkre elmondta, szerették volna egy kicsit közelebb hozni ehhez a régióhoz a testépítést mint sportágat, mivel tájainkon még soha nem rendeztek effajta bemutatót, versenyt. Való igaz, a helyiek közül sokan első alkalommal láthatták a kidolgozott izomzatú, barnára festett sportolókat. A főszervező ugyanakkor azt is kiemelte, hogy szeretnék népszerűsíteni a drog- és doppingmentes sportolást és életet. „Szerettük volna bemutatni az egészséges életmód egy formáját” – mondta.

A versenyre negyvenkilencen érkeztek Szlovákiából és Csehországból, tehát a mezőny nemzetközinek volt mondható. Összesen nyolc kategóriában indultak. A serdülők és juniorok kategóriájában is kemény, sűrű izomzattal büszkélkedő fiatalokat láthattunk, ezután a 177 centiméternél alacsonyabbak, majd a magasabbak kategóriája következett. A hölgyek sport-modell és sport-fitnesz kategóriákban indulhattak, fürdőruhában és alkalmi ruhában egyaránt felvonultak. És ez még nem minden, ugyanis a maradék két kategória az idősebb testépítőknek jutott, akik csakugyan bemutathatták, hogy még negyven, ötven, sőt hatvan év felett is megőrizheti az ember sportos külsejét. A Masters 1 elnevezésű kategória a 40–50 év közöttieknek, a Masters 2 pedig az 50 év felettieknek szólt, ez utóbbiban egy 61 éves versenyző is felbukkant. A versenyzők számára voltak kötelező pózok, amelyeket a zsűri az izmok kidolgozottsága, szimmetriája, sűrűsége alapján pontozott, továbbá hozzájárult az összpontszámhoz a versenyző mozgása és szabad pózai is.

Méhes Roland elmondta, szeretnének hagyományt teremteni a Csallóközben is ennek a sportágnak, valamint 2011-ben elérni, hogy az országos bajnokságban is részt vehessenek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?