Nagy pofont kapott a DAC, osztálykülönbséggel kapott ki Nagyszombatban (FOTÓK)

dac

A DAC labdarúgócsapata 3:0-s vereséget szenvedett Nagyszombatban, a Niké Liga felsőházi rájátszásának vasárnap esti mérkőzésén.

A hazai B-közép szokás szerint kiadós magyargyalázással kezdte a kerületi derbit, de ezúttal a szlovák himnuszt is beiktatták repertoárjukba, amikor a DAC-szurkolók rákezdtek a magyarra. 

A mérkőzés nagyobb helyzetek nélkül, kiegyenlített mezőnyjátékkal kezdődött. Az első veszélyes lövést a 17. percben a hazai Ofori eresztette meg, a túloldalon Herc lövését blokkolták bravúrral a nagyszombati védők. A 25. percben Trusa a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét puskázta el – miután szépen tisztázta magát, a tizenhatosba betörve a kapu fölé bikázott.

Ezután az egész stadion elálmosodott, a játék eseménytelen volt egészen a 42. percig, ekkor Andzouana tesztelte egy távoli lövéssel Takáč éberségét. Már szünetre készültek a felek, amikor egy hazai támadásnál Azango beadásába Andzouana ért bele szerencsétlenül – 1:0, öngóllal került hátrányba a vendégcsapat.

Galéria

Rendkívül lapos első húsz percet hozott a 2. félidő, említésre méltó pillanat sem akadt egyik oldalon sem. Aztán a 68. percben egy kabaréba illő, másodperceken át tartó kapu előtti kavarodás végén Zeljkovic közelről a hálóba pofozta a labdát – 2:0. Ekkorra a DAC már hármat cserélt, Xisco Munoz Yapival, Redziccel és Cheikh-kel próbálta meg felrázni csapatát.

A DAC azonban sem 1:0-ig, sem 2:0 után nem találta önmagát, és egy kimaradt hazai ziccer után a harmadik találat is megszületett: egy élesen belőtt labda után Popovics hiába nyújtózkodott, Ďuriš pedig egy közeli csukafejessel osztálykülönbségnyire növelte a különbséget.

A lejtmenet a 87. percben folytatódhatott volna: egy VAR-vizsgálat után tizenegyest rúghattak a hazaiak Yapi felesleges szabálytalankodása miatt, de Poznar büntetőjét kivédte Popovics.

A két csapat között öt pontra nőtt a különbség a tabellán. 

Jegyzőkönyv

Trnava–DAC 3:0 (1:0)

Gólszerzők: Andzouana (45+2., öngól), Zeljkovic (68.), Ďuriš (78.)

Játékvezető: Dohál, 3873 néző

TRNAVA: Takáč–Koštrna, Kósa, Štetina (9. Djurics), Mikovič–Zeljkovic, Procházka (81. Bajnovics)–Ofori, Azango (71. Bukata), Daniel–Ďuriš (81. Poznar)

DAC: Popovics–Gruszkowski (65. Yapi), Kacsaraba, Csinger, Andzouana–Haratyin, Vitális (65. Cheikh), Herc–Ramadan (71. Gavrics), Jürgens (71. Barisic), Trusa (65. Redzic)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?