"Messi nem lesz az Interé"

Pozsony |

<p>Menedzsereknek tartott előadást tegnap Pozsonyban Joan Laporta, a Barcelona egykori klubelnöke, aki a konferencia után egy rövid sajtótájékoztatón az újságírók kérdéseire is válaszolt.</p>

Laporta 2003 és 2010 között irányította a katalán együttest, melynek sikere szerinte négy pilléren nyugszik. „A klubfilozófia, a társadalmi felelősség, az utánpótlásnevelés mellett az is fontos, hogy ne csak egy sportágra koncentráljunk, hanem lehetőség szerint minél több sportágban jelen legyünk. A Barcelona, ahogy a jelmondata is hirdeti, több, mint egy klub, mindig éreztük, hogy a társadalomért is felelősek vagyunk. Elnökségem alatt azokat a döntéseket ítélem a legjobbaknak, amelyeknek köszönhetően ma is együttműködünk az ENSZszel, az UNICEF-fel és az UNESCO-val. Afrikában, DélAmerikában és Ázsiában is működnek alapítványaink, harcolunk a szegénység, a rasszizmus és az AIDS elterjedése ellen“ -hangsúlyozta Laporta.
Az exelnök nincs egyszerű helyzetben, hiszen a klub jelenlegi vezetése nemrég határozott arról, hogy feljelenti Laportát az elnöksége alatt elkövetett vélhető csalásokért, s az is a napokban derült ki, hogy a spanyol klubvezető rendszeresen magánnyomozókkal figyeltette játékosait. Ezekről a témákról azonban nem esett szó Laporta pozsonyi látogatásán. Laporta azt sem árulta el, regnálása alatt melyik játékos vagy edző volt a legnagyobb hatással a Barca futballcsapatára: „Nem lenne fair egyetlen embert kiemelni, számomra mindig a csapat volt a fontos.“ Az viszont kiderült, Laporta egykori elnökként is bízik benne, az aranylabdás Lionel Messi sosem hagyja el a klubot: „Igaz, hogy Massimo Moratti, a milánói Inter klubelnöke nagyon akarja őt, de szerintem nem fogja tudni megszerezni. Moratti imádja a ballábas játékosokat, és főleg Messit, de Liónak 2016-ig szól a szerződése a Barcelonával. Remélem, örökre a mi játékosunk marad.“

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?