Megnövelt jutalom a magyar vízilabdásoknak és a kenusoknak

Budapest |

<p>A magyar kormány támogatta Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter javaslatát, miszerint fejenként húszmillió forinttal, az egyéni győzteseknek járó összeggel díjazza a Pekingben olimpiai bajnokságot nyert vízilabdacsapat és szövetségi kapitánya, Kemény Dénes teljesítményét, továbbá a bronzérmes Kozmann György-Kiss Tamás kenu páros is a győzteseknek járó jutalmat kapja.</p>

Daróczi Dávid kormányszóvivő a szerdai kormányülés után elmondta a jutalom növelését az indokolta, hogy sorozatban harmadszor nyert olimpiát Kemény Dénes együttese. A mintegy 100 milliós többletkiadás fedezetét a kormány átcsoportosítással oldja meg.
A Kozmann György-Kiss Tamás bronzérmes kenu párosnak szintén megemelték a pénzjutalmát, ők a kettesben induló aranyérmesek prémiumát, a fejenkénti 16 millió forintot kapják meg. Ezt az összeget az Önkormányzati Minisztérium keretéből finanszírozzák. Ezt a kormánydöntést az támasztja alá, hogy "az utolsó pillanatban kellett párost alkotniuk" Kolonics György halála miatt - fogalmazott Daróczi. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?