Marco Rossi négy újoncot hívott be és Mocsi Attilára is számít

Kalmár.2022

Marco Rossi kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott keretét az észtek elleni felkészülési mérkőzésre, valamint a bolgárok elleni Eb-selejtezőre. Mocsi Attila ismét meghívót kapott.

Az olasz szakember négy olyan játékost nevezett meg a keddi sajtótájékoztatón, akik korábban még nem voltak a nemzeti csapat keretének tagjai. A két kapus, Demjén Patrik és Hegyi Krisztián mellett Csoboth Kevin és Varga Barnabás először bizonyíthatnak majd az edzőtáborban. „A kapusoknál Gulácsi hiányzása miatt kellett változtatnunk. Más posztokon is vannak hiányzóink, így vannak még új nevek a listán. E miatt nem kell bánkódni, nincs okunk panaszra. A legjobb tudásunk szerint igyekszünk pótolni a kiesett játékosokat. Varga Barnabás a góljain túl bizonyította, hogy érti a játékot, átlátja a különböző játékhelyzeteket, jól osztogatja a labdákat, jól találja meg a társait. Őt akár máshogy is tudjuk majd játszatni, mint ahogy a Paksban teszik” – beszélt a keret összeállításáról és az NB I góllövőlistáját 17 találattal vezető csatárról Marco Rossi. A válogatottban ezúttal is számítanak a Zalaegerszeg lakszakállasi védőjére, Mocsi Attilára, aki már többször volt a keret tagja, de még vár a bemutatkozásra.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy azért választották az észteket a felkészülési mérkőzésre, mert a játékstílusuk nagyon hasonlít Bulgáriáéhoz, így tudnak majd gyakorolni az Európa-bajnoki-selejtezőre. „Négy hónap után kell újra elővennünk azokat az automatizmusokat, amelyekkel kiérdemeltünk némi hírnevet az elmúlt időszakban. A felelősség nagy rajtunk. Köszönhetően a Nemzetek Ligájában elért eredményeknek, Szerbia mellett a csoport favoritjának számítunk. A szurkolók azt várják, hogy győzni fogunk a másik három csapat ellen. Én próbálom oltani ezeket a fellángolásokat, hiszen a bolgár és a montenegrói válogatott is nagyon erős, szenvedős meccsek elé nézünk ellenük is” – válaszolta újságírói kérdésre Rossi, aki az észtek ellen 50. alkalommal ül majd a válogatott kispadján.

A játékosok hétfőn találkoznak Telkiben, majd március 23-án Észtország ellen, 27-én pedig Bulgária ellen játszanak a Puskás Arénában.

Érdekes

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Demjén Patrik (Zalaegerszeg), Hegyi Krisztián (West Ham)

Védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (Zalaegerszeg),  Orbán Willi (Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)

Középpályások: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Fiola Attila (Fehérvár), Ferenczi János (Debrecen), Kalmár Zsolt (DAC), Kerkez Milos (Alkmaar), Kleinheisler László (Panathinaikosz), Nagy Ádám (Pisa), Nego Loic (Fehérvár), Vécsei Bálint (Ferencváros)

Támadók: Ádám Martin (Ulszan), Csoboth Kevin (Újpest), Gazdag Dániel (Philadelphia), Németh András (Hamburg), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Leipzig), Varga Barnabás (Paks)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?