Madridban és Nápolyban sem kellett félteni a továbbjutást

Real.Pool2023

Szerdán este a Real Madrid és Napoli is csatlakozott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mezőnyéhez, miután a visszavágón sem a Liverpool, sem a Frankfurt nem tudta drámaivá tenni a párharcot.

A Real Madrid 5:2-es liverpooli győzelmével kellemes helyzetből várta a szerdai visszavágót, és bár az angol együttes több alkalommal is képes volt bravúros fordításra az elmúlt BL-szezonok során, a Real ellen nem igazán reménykedhetett a csodában Klopp csapata.

A Liverpool a visszavágót négy támadóval kezdte, akik mögött Fabinho és Milner söprögetett. A Vörösök képesek voltak helyzetek kidolgozásra, és ők is hozzátették a magukét a remek színvonalú első félidőhöz, de a Real Madrid szervezettebben és veszélyesebben játszott, Camavinga szép lövésénél például Alisson védett hatalmasat. Klopp támadóalakzatában Jota és Gakpo is nagyon halovány volt, de Szalah is sokat rontott. Az első játékrészben legfeljebb a Liverpool-gól volt benne a meccsben, de a szenzációs nagyarányú győzelem elképzelhetetlennek tűnt.

A második félidő Valverde nagy helyzetével kezdődött, és úgy tűnt, Szalah-ék megbékéltek a sorsukkal, már igazán veszélyesek sem tudtak lenni. A Real ellenben a mérkőzés 79. percében megérdemelten szerezte meg a vezetést, Vinícius Junior estében is ziccerbe tudta hozni Benzemát, aki nem hibázott – 1:0. A találat után a mérkőzés színvonala visszaesett, felhördülést csak egy kétes szituáció okozott a Pool tizenhatosában, de mivel Cimikasznak a saját combjáról pattant a kezére a labda, a játékvezető helyesen járt el, amikor nem ítélt büntetőt.

Az összesítésben 6:2-es vereség a legsúlyosabb, amit a Liverpool története során átélt a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. „Ha tovább akarsz jutni ezen a szinten, ahhoz különleges teljesítmény kell. Mi ma nem voltunk különlegesek. A jobbik csapat ment tovább, ezt el kell ismernünkˮ – hangsúlyozta Jürgen Klopp a mérkőzés után.

„Komolyan vettük a találkozót, kompaktak voltunk, letisztult focit játszottunk, és jól sikerült a tervünkˮ – fogalmazott tömören Carlo Ancelotti.

A másik szerdai mérkőzést komoly rendbontások előzték meg: Nápolyba több mint hatszáz Frankfurt-szurkoló utazott el annak ellenére, hogy az olasz hatóságok eltiltották a németeket a jegyvásárlástól az odavágón tapasztalt rendbontások miatt, amikor Frankfurtban kövekkel és üveggel dobálták meg az olasz rendszámú autókat.

Szerdán a német klub szimpatizánsai egy rendőrautót is felgyújtottak Nápolyban, emellett rendőrökre is támadtak. A beszámolók szerint a Napolival ellenséges viszonyban lévő Atalanta drukkerei is segédkeztek a német szurkolók rendbontásában.

A meccsen már nem sok babér termett a Frankfurtnak, az első fél-idő hajrájában Victor Osimhen vezetést szerzett a nápolyiaknak, és ezzel végleg eldöntötte a párharcot. A remek formában lévő nigériai támadó a második félidő elején ismét betalált, a 64. percben Zielinski büntetője után pedig már osztálykülönbséggel vezetett az olasz csapat. Érdekesség, hogy Osimhennek megvolt a lehetősége elvégezni a tizenegyest és ezáltal mesterhármast szerezni, de miután Zielinski rákérdezett nála, átadta a lehetőséget lengyel csapattársának. „Csapatjátékos vagyok, és számomra teljesen mindegy, ki szerzi a gólt” – mondta Osimhen az eset kapcsán.

„Nem okoz gondot elismerni, hogy ők voltak a jobb csapat, de a saját játékosaimat is meg szeretném dicsérni. Újoncként jutottunk be a BL kieséses szakaszába, ahol egy olyan klubbal találkoztunk, amely túl nagy falat volt számunkraˮ – értékelt Oliver Glasner, a Frankfurt vezetőedzője.

A szerdai játéknap után véglegessé vált a negyeddöntő mezőnye, amely három olasz (AC Milan, Inter, Napoli), két angol (Manchester City, Chelsea), egy német (Bayern München), egy spanyol (Real Madrid) és egy portugál (Benfica) csapatból áll. A sorsolást ma délben tartják Nyonban.

Érdekes

A nap játékosa

Szerdai duplájával immár 23 gólnál jár a szezonban Victor Osimhen, akinek kulcs-szerepe volt abban, hogy a Napoli története során először bejutott a legjobb nyolc közé a BL-ben. A nigériai csatár az olasz csapat kabalájává vált az idei szezonban: eddig 18 meccsen talált be, a Napoli mind a 18-at megnyerte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?