Lúcsi hagyományteremtés

Mikulas.Lucs

A kis csallóközi településen, Lúcson egy rendhagyó esemény, valamint a Mikulás mozgatta meg a falu apraja-nagyját nemrég. A Bősi Futóklub oszlopos tagja, Kun Meton Martina, aki egyébként lúcsi lakos, álmodott egy merészet.

Egy kis téli mozgásra invitálta a lakosságot egy futóverseny keretén belül. Mi sem adhatott volna jobb apropót ehhez az eseményhez, mint a Mikulás-nap.

Az ötlet sok ember fantáziáját mozgatta meg, akik mind felsorakoztak a főszervező mögé. Vállalkozók, tűzoltók, a lakosság egy emberként részt vett a szervezőmunkában. Volt, aki anyagilag, volt, aki fizikai munkával, de mindenki próbált segíteni, hogy megvalósulhasson  a falu életében eddig soha nem tapasztalt esemény.

A jeles napon elég cudar idő fogadta a bátor jelentkezőket. 65-en neveztek a versenyre, de az utcák is megteltek lelkes szurkolókkal. Az önkénteseknek köszönhetően készült a gulyás, a tea, na meg a forralt bor, hogy célba érkezéskor mindenki a maga módján fel tudjon melegedni. A legifjabb futókat ajándékcsomag, a többieket emlékérem is várta.

Hatalmas ováció fogadta a Mikulás megjelenését, aki rögtön a lelkes csoport élére állt, és korát meghazudtolva szintén végigfutotta a távot, ami a gyermekek esetében pár száz méter volt, az idősebb korosztálynál pedig 4 kilométer.

Az egész esemény remek hangulatban telt, rengeteg nevetés, buzdítás és természetesen remek sportteljesítmények is fűszerezték a napot.

Az esemény végén Kun Meton Martina mindenkinek megköszönte a sok-sok segítséget, majd elmondta: „Ezzel a futással hagyományt próbálunk teremteni. Az első alkalom máris bebizonyította, hogy egy ilyen tömegrendezvénynek micsoda közösségformáló hatása van, közelebb hozza egymáshoz az embereket. Akik pedig bevállalták a futást is, büszkén térhetnek haza, mert elmondhatják magukról, hogy tettek valamit az egészségükért is. Innentől kezdve minden évben szeretnénk megrendezni a Mikulás-napi futást, remélhetőleg egyre több résztvevővel, valamint a terveimben szerepel egy másik hasonló esemény megrendezése is, ami szintén egy jeles naphoz lesz köthető, de ez még egyelőre titok.”

Mikulas.Lucs2
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?