Lovasok a futómezőny élén

Gúta |

<p>Száz futót várnak, idén már lesz hivatalos félmaraton is, és – akárcsak tavaly, idén is – Magyar Imre nyerheti a 2. Gútai Vízkereszt Maratont és félmaratont.</p>

Újra Angyal Attila fegyvergyűjtő ágyúdurranása indítja el a mezőnyt, melyben a hazai futókon kívül több magyarországi, néhány cseh és egy szerbiai versenyző is lesz. „Tíz órakor rajtolunk a városháza elöl, majd Gútáról a Vág-töltésen haladunk Komárom felé, a város előtt visszafordulunk, és irány Gúta, ahol a városháza előtt lesz a cél is. Közben három települést, Vágfüzest, Kavát és Agyagost érintve futunk – mondta érdeklődésünkre Zsélyi Zoltán főszervező, aki az év végi csallóközi versenyeken is indult, és pénteken is rajtol. – Azért hirdettük meg a félmaratont is, hogy több futó érkezzen. Látványos körítést ad versenyünknek, hogy nyolc lovas vezeti ki a mezőnyt a városból, négyen folytatják az egész táv közben, s az első helyezett előtt haladnak majd. A lovasszakosztály tagjai a barátság jelképeként szlovák és magyar zászlóval vonulnak fel. A célban aztán igazi magyaros ízek várnak a befutókra: sült kolbász, sült hal és ami egyedülálló: tizenkét liter tejből sütött több száz palacsinta. Elkészítését a nyugdíjas otthon vállalta.”

Tavaly harmincöten indultak, és Magyar Imre ért elsőként a célba. A zsitvabesenyői futó év közben többek között a maratoni és a félmaratoni távon is megnyerte az országos bajnokságot, így toronymagas esélyesként áll rajthoz. Pénteken Pöstyénben, szombaton a pozsonyi hidakon futotta le győztesként a tíz kilométeres távot. És nem utolsó szempont, ami még jobban hajthatja a cél felé, hogy nagyon szereti a palacsintát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?