Kubai bokszolók is beszállnak a félprofi sorozatba

Havann |

<p>Kuba is beszáll a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség 500 ezer dollár összdíjazású félprofi csapatbajnokságába (World Series of Boxing). A karibi országban 1962 óta nincs profi sport, így jelentős lépés, hogy most hivatalosan is elkötelezte magát a WSB következő sorozatában való szereplés mellett.</p>


    "Kuba az egyik legerősebb boksznemzet, részvétele a WSB-ben látványosnak ígérkezik" - lelkendezett Karim Bouzidi, a WSB főigazgatója a szerződés aláírása alkalmával.
    Alberto Puig, a kubai szövetség elnöke ígéretet tett arra, hogy a húsz legjobb bokszolót nevezi majd be, köztük olimpiai és világbajnokokat.
    A WSB-ben részt vevő ökölvívók havonta 1000 és 3000 ezer dollár közötti fizetést kapnak, ehhez jön a szereplésük alapján járó, 500 és 2000 dollár közötti prémium.
    A félprofi sorozat negyedik évadjának jelenleg kubai mellett mexikói, amerikai, argentin, olasz, német, azeri, ukrán, orosz, lengyel, algériai és kazah résztvevője van, utóbbi a címvédő.
    A szezon végén egyéni megmérettetésre is sor kerül, kategóriánként a két legjobb csap össze, s a győztes kvótát szerez a 2016-os riói játékokra. A küzdelmek - a WSB történetében a következő szezontól először - a tíz olimpiai súlycsoportban zajlanak majd. A profik közül csak az indulhat a sorozatban, akinek még nem volt húsznál több pénzdíjas mérkőzése.
    Kubai bokszolók eddigi 67 érmet nyertek olimpiákon és 116 világbajnoki címet szereztek.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?