Kiváló meccsel búcsúztak a komáromiak a Challenge Cuptól

komáromi röpisek
Komárom |

Fantasztikus atmoszférában, remek meccset játszva búcsúzott a Challenge Cuptól a komáromi férfiröplabda-csapat, amelynek a nyolcaddöntőben nem sikerült ledolgoznia minimális hátrányát a portugál Fonte Bastardo ellen.

Egy hete az Azori-szigeteken csak az ötödik szett döntött a portugál együttes javára (3:2) az odavágón, miután a komáromiak egyenlíteni tudtak 0:2-ről.

„Körülbelül ugyanazt játszották most is. A taktikájuk az volt, hogy minél magasabbról minél eősebben megüssék a labdát, ami elég jól ment nekik. A legnagyobb különbség a játékosok magasságában volt, véleményem szerint ezért nyerték meg a meccset. Erre bármilyen taktikával készülhetünk, de ha alacsonyabb játékosaink vannak, egyszerűen nehéz mit tenni. De azért megpróbáltuk, és jó próbálkozás volt, szoros meccseket játszottunk, így sikerült a vége – mondta lapunknak a kedd esti, 1:3-mal végződött találkozó után Pati-Nagy Simon, a piros-fehérek egyik liberója, aki nagyjából a mérkőzés felénél állt be a csapatba.

S ha már a párharc végeredményénél, a komáromiak nyolcaddöntős búcsújánál tartunk, egy rövid összegzést mi is tehetünk: a Duna-partiak két, jóval nagyobb anyagi hátérrel rendelkező klubot ejtettek ki az első két körben. A luxemburgi Stroossen ellen idegenbeli bravúrt bemutatva, a holland Doetinchemen pedig kettős győzelemmel túllépve. A portugál AJ Fonte Bastardo bizonyult csak túl nagy falatnak, de a nyolcaddöntő így is nagy klubtörténelmi siker – összehasonlításképp: a Myjava már a sorozat első körében kiesett, a bajnok pozsonyi VKP pedig nem is vállalta az európai kupaszereplést…

Jó és rossz is egyszerre, a kettő együtt. Ennyi néző szerintem még sosem volt a sportcsarnokban röplabdán ez már alapból hatalmas nagy motivációt, adrenalint, löketet jelentett mindenkinek – válaszolta kérdésünkre, milyen érzések kavarognak benne közvetlenül a vereség után, Forró Balázs. a hazaiak játékosa. – A meccs miatt meg szomorú vagyok, de nagyon jól játszott az ellenfél, le a kalappal előttük. Nagyon gyorsan röplabdáztak, jó tempóban, egyszerűen jobbak voltak.

A portugálok gyakorlatilag végig vezettek az első két szettben. Három pontnál jobban azonban csak a második játszma végén tudtak elmenni, a komáromiak végig lőtávolban voltak. De bárhogy is igyekeztek és egyenlítettek menet közben többször is, az azori-szigeteki csapatot semmi sem zökkentette ki a ritmusából, és mindig volt válaszuk a hazai nekibuzdulásra. Elsősorban a 26 pontot jegyző kubai Romero Gonzalez volt tarthatatlan, de – a zömök alkatával sokkal inkább rögbijátékosra emlékeztető – csapatkapitány, Ferreira da Silva is rendkívül változatosan tudta befejezni a vendégek akcióit.

A harmadik szettben viszont ők is „szusszantak” egyet, a komáromiak pedig egy elképesztően izgalmas játékrész után szépítettek (1:2). A negyedik játszmában már-már fordulatot sejtett a telt házas, a lépcsőfeljárókon pomponos lányokkal is kiegészült csarnok, de 8:8 után megint jött Romero Gonzalez – akin a többiekkel ellentétben semmilyen feszültség nem látszott, holott már reális közelségbe került az aranyszett, amely nemcsak a meccsről, hanem a párharc továbbjutáról is döntött volna adott esetben. A dráma azonban elmaradt, 11:15-nél az utolsó komáromi időkérés sem segített, a Fonte Bastardo 17:25-tel húzta be a játszmát, a meccset és a továbbjutást.

Voltak taktikáink, amelyek nem jöttek be, ezeket menet közben javítottuk, és sikerült is felvennünk a ritmusukat a harmadik szettben. Próbáltuk ezt átvinni a negyedikbe is, de nekik jött ki jobban a lépés – jegyezte meg Forró.

S hogy a csapat mestere, Richard Vlkolinský hogyan látta a történteket?

„Elsősorban gratulálni szeretnék a fiúknak, mert ahhoz, hogy idáig eljussanak, minden erejükre szükség volt. És köszönöm a klubnak is, hogy lehetővé tette számunkra, hogy ezen a szinten is megmutathassuk magunkat – kezdte értékelését az UJS Rieker vezetőedzője. – Még csalódott vagyok, de az is igaz, hogy nagyon jó ellenféllel mérkőKiztünk, amelynek kellően hosszú volt a kispadja ahhoz, hogy bármikor ritmust tudjon váltani. Szerintem az első szett volt a döntő, amelyben 23:22-re is vezettünk, de a hajrát úgy hoztuk le, ahogyan azt nem szabadott volna (az egyébként remeklő Gergely szervahibájával és a szintén jól játszó Mlynarčík kiütésével – a szerk. megj.). Kicsit megzavarodtunk, a portugálok pedig kihasználták ezt. Összességében hiányzott belőlünk az átütőerő, állandóan futottunk az eredmény után, ami idegessé tett minket, Sajnálom, mert mindig mondom a fiúknak, hogy az ilyen meccseknek, minden egyes pontnak örülni kell és élvezni a röplabdát.

A komáromiak számára ezzel a kupaszereplés mellett a 2023-as év is véget ért, legközelebb január 13-án lépnek pályára az extraliga következő fordulójában.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?