Kiütötték a horvátok Messiéket

modric
Nyizsnyij Novgorod |

A horvát válogatott 3-0-ra legyőzte az argentin együttest Nyizsnyij Novgorodban csütörtökön az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, a D csoport második fordulójában, így biztosan ott lesz a nyolcaddöntőben.

Eredmény:
    D csoport, 2. forduló:
Horvátország-Argentína 3-0 (0-0)
--------------------------------
Nyizsnyij Novgorod, 43 319 néző, v.: Ravsan Irmatov (üzbég)
    gólszerzők: Rebic (53.), Modric (80.), Rakitic (91.)
    sárga lap: Rebic (39.), Mandzukic (58.), Vrsaljko (67.), Brozovic (94.), illetve Mercado (51.), Otamendi (85.), Acuna (87.)

    Horvátország:
    -------------
Danijel Subasic - Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic - Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic - Ante Rebic (Andrej Kramaric, 57.), Luka Modric, Ivan Perisic (Mateo Kovacic, 82.) - Mario Mandzukic (Vedran Corluka, 93.)

    Argentína:
    ----------
Wilfredo Caballero - Gabriel Mercado, Nicolás Otamendi, Javier Mascherano, Nicolás Tagliafico - Eduardo Salvio (Cristian Pavón, 56.), Enzo Pérez (Paulo Dybala, 68.), Marcos Acuna - Lionel Messi, Sergio Agüero (Gonzalo Higuaín, 54.), Maximiliano Meza

II. félidő:
    ----------

53. perc: Caballero az argentin tizenhatoson belül rosszul játszott meg egy hazaadást, a labdát nem tudta átemelni a tőle hat méterre álló Rebicen, aki a kapus fölött kapásból lőtt a kapu bal oldalába (1-0).

80. perc: Egy horvát ellentámadást Modric 22 méterről leadott lövéssel zárt le, ami az argentin kapu bal oldalában kötött ki (2-0).

91. perc: Újabb, de már létszámfölényben lévő kontrát vezettek a horvátok, akik ziccerig kipasszolták az argentin védelmet, Rakitic pedig közelről lőtt a kapuba (3-0).

Az első félidőben a sok szabálytalanság miatt nem alakult ki folyamatos játék, ám amikor a támadók bátran letámadták a védőket, akkor mindkét oldalon azonnal izgalmas helyzetek adódtak. Erre azonban ritkán vállalkoztak, a két csapat számára a biztonság volt a legfőbb szempont. Az argentinok jobban megbecsülték a labdát ellenfelüknél, de a horvátok célirányosabb futballja több ígéretes lehetőséget eredményezett. Utóbbiaknál Mandzukic kétszer, Rebic egyszer veszélyeztetett, míg az argentinok Meza és Pérez révén kétszer kerültek gólhelyzetbe. A dél-amerikai támadósor kulcsemberei, Messi és Agüero a játékba is ritkán csatlakoztak be.

A második játékrész elején kapushibából Rebic vezetést szerzett a horvátoknak. A hátrányba került argentinok két cserével frissítettek, de tíz perc is eltelt, amíg mezőnyfölényt harcoltak ki. A horvátok ekkor megelégedtek a játék rombolásával, az argentinok lendülete pedig hamar elveszett. Horvátország a folytatásban kontrákat vezetett, az egyikből Modric távoli lövésének köszönhetően megduplázta az előnyét, majd a ráadásban egy újabb gyors akció végén Rakitic volt eredményes.

A horvátok utolsó cserejátékosa, Vedran Corluka 100. alkalommal lépett pályára a válogatottban.

A házigazda orosz, valamint az uruguayi és a francia együttest követően a horvátok negyedikként jutottak be a tizenhat közé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?