Kisszelmenci elsőség a focitornán

szelm

Kisszelmenci sikerrrel zárult az immár 13. alkalommal megrendezett Gilányi László labdarúgó-emléktorna, amelyen a határ menti falvak önkormányzati képviselői, polgármesterei mérik össze tudásukat.

Mindig más-más település szervezi meg a népszerű eseményt, most Kaposkelecsény volt a házigazda. A nagyszelmenci Dobó István Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola tornatermében az Ung-vidékről Budaháza, Dobóruszka, Kaposkelecsény, Szirénfalva és a házigazda Nagyszelmenc, Kárpátaljáról Kisszelmenc és Alsó-bodrogközből pedig Vámosújfalu csapatai küzdöttek meg a trófeákért. Izgalmas, szórakoztató mérkőzések zajlottak sok-sok remek csellel, szép gólokkal, látványos mozdulatokkal fűszerezve. Ezekből a legtöbbet a kisszelmenciek mutatták be, ezért is lehettek az idei torna győztesei. A második helyet a kaposkelecsényiek szerezték meg, míg a dobogó harmadik fokára a tavalyi győztes nagyszelmenci gárda tagjai állhattak fel. A további sorrend: 4. Budaháza, 5. Dobóruszka, 6. Szirénfalva, 7. Vámosújfalu. A legjobb gólvágónak járó címet a kaposkelecsényi Brenyo István érdemelte ki, aki 11 góllal terhelte meg az ellenfél hálóját. A legidősebbnek járó díjat a kárpátaljaiak 71 éves játékosa vehette át.

A közkedvelt sporteseményt illetően a szervezők részéről Varga Tibor, Kaposkelecsény polgármestere nyilatkozott lapunknak: „A határmenti falvak önkormányzatainak tornasorozata 13 évvel ezelőtt indult útjára Farsangi Futballtorna néven a nagyszelmenci alapiskola tornatermében, hét éve pedig a kettévágott falu egykori kiváló polgármesterének nevét viseli. Nagyon fontosak az olyan rendezvények, amelyeken egy adott térség magyar településeinek vezetői találkozhatnak, akár ilyen formában is. Hiszen határtól függetlenül a magyar-magyar baráti és önkormányzatok közötti kapcsolatokat erősíthetjük ezzel. Jövőre Vámosújfalu szervezi a tornát s reméljük, hogy újfent dobogós helyezést érünk majd el s gyarapíthatjuk a vitrinünkben elhelyezett trófeáink számát.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?