Kik lesznek 2021 legjobbjai?

nőikajaknégyes

Január 6-án 19.45-től kezdődik a budapesti Nemzeti Színházban az Év Sportolója gálaműsora, melyet az M4 Sport élőben közvetít.

A férfiak kategóriájának legnagyobb esélyese Szilágyi Áron kardvívó, aki Tokióban sorozatban harmadszor nyerte meg az egyéni versenyt és ezzel sporttörténelmet írt. Versenytársai a pályafutását ötkarikás arannyal befejező birkózó, Lőrincz Tamás, valamint a karrierje elején az olimpiai dobogó tetejére felérő Milák Kristóf.

A női mezőnyben Vas Kata Blanka olimpiai negyedik helye vélhetően a dobogó harmadik fokára lesz elég, az első helyért viszont nagyobb csata lehet. Az egyéniben 2021-ben olimpiai ezüstérmes, négyesben aranyérmes, párosban világbajnok kajakozó, Csipes Tamara 2011 után győzhet ismét és megelőzheti a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danutát. Utóbbinak, a 2018-as győztesnek, egy kicsivel rosszabbul sikerült a tokiói verseny, hiszen a négyes aranya mellett „csak” egy páros bronz jött neki össze.

Az edzők között Csipes Ferenc, lánya, Tamara és a női kajak négyes mestere, Milák Kristóf felkészítője, Selmeci Attila és Szilágyi edzője, Decsi András a jelölt. Utóbbi a kivételes rekord, és a férfi kardválogatott sikerei miatt favoritnak tűnik.

Csütörtök este a már felsoroltakon kívül kiderül, hogy melyik lesz az év csapata, mind a csapatsportágak, mind az egyéni sportágak csapatai közt.

Az eseményen hirdetik majd ki az év sportpillanatát is. Itt Fiola Attila a franciáknak lőtt Eb-gólja, Szilágyi Áronnak a tokiói olimpia kard egyéni döntőjében bevitt döntő tusa, valamint az a momentum maradt versenyben, amikor Valter Attila az idei a Giro d'Italián összetettben átvette a vezetést.

Díjazzák majd továbbá a parasportolókat is. A jelöltek a férfiaknál Kiss Péter Pál kajakozó, Osváth Richárd vívó és Pálos Péter asztaliteniszező, a nőknél Ekler Luca távolugró, Konkoly Zsófia és Papp Bianka úszó. Az év fogyatékos csapata a női kerekesszékes vívóválogatott, a női paraúszó-váltó, illetve a parabocsa vegyespáros közül kerül majd ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?