A szenci és bazini alapiskolák is megkapták a bombával fenyegető e-mailt

rendorseg kp

Bombaveszély miatt Szencen és Bazinban is ellenőrizte a rendőrség az iskolákat. Ezt a városi önkormányzatok erősítették meg.

Szencen két iskolában volt bombariadó, a Malom utcai Alapiskolában és a Magán Alapiskolában.

Az előbbiben az étkezde bővítésével kapcsolatos építési munkálatok miatt két napig igazgatói szabadnapot rendeltek el. „Kapcsolatba léptünk a rendőrséggel, és csak az kőműveseknek kellett egy időre felfüggeszteniük a munkát” – közölte Martina Ostatníková, Szenc városának szóvivője.

A másik iskola esetében sem kellett megszakítani a tanítást. A bejelentés 5:50-kor érkezett, a rendőrség pedig még a tanítás előtt ellenőrizni tudta a helyiségeket. „Az iskola felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, amely egy órán belül megérkezett, ellenőrizte a helyiségeket, és mivel semmit sem talált, a tanítás reggel elkezdődhetett” – pontosított Ostatníková.

Kedden több bazini iskolát is megfenyegettek e-mailben. „Bazin városa veszélyesnek és elvetemültnek tartja az ilyen cselekedetet, és határozottan elítéli ezt” – írja az önkormányzat a közösségi oldalán.

Malacka (Malacky) esetében három állami és egy egyházi alapiskola volt érintett. „Három alapiskolánkban folytatódott az oktatás, miután a rendőrök ellenőrizték a helyiségeket” – mondta Ľubica Pilzová, Malacka városának szóvivője. Az egyházi iskolában szünetel a tanítás.

A fenyegető e-mail a pozsonyi iskolákat sem kerülte el. Az Ivan Dérer Alapiskola volt az egyik. Matej Vagač, Pozsony-Óváros polgármesterének elmondása szerint a gyerekeket biztonságba vitték. A rendőrség nem talált bombát az épületben – írta Vagač a közösségi oldalán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?