Ismét Georgiába utazik a DAC

Andzouana.2022

Kedden megtartották az Európa-konferencialiga-selejtező 1. körének sorsolását is, ahol a magyar csapatok még nem voltak érdekeltek, de a DAC és a Žilina megkapta első ellenfelét.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek szimpatizánsai kedd délelőtt már az észak-macedóniai, a litván, a finn és az észt túrákat tervezték, míg a lehetséges georgiai ellenfél kapcsán a 2018-as, Tbilisziben töltött néhány nap emlékeit idézhették fel. Végül újra a Fekete-tenger keleti partja felé kell venniük az irányt a visszavágón: a DAC kiemeltként a georgiai bajnokság 2022-es kiírásának harmadik helyezettjét, az FC Dila Gori csapatát kapta ellenfélül az EKL selejtezőjének 1. fordulójában. A piros-kék klub a már ismert Dinamo Tbiliszi és a Dinamo Batumi mögött fért fel a dobogóra, az aktuálisan futó, tavaszi-őszi rendszerű szezonban pedig 19 forduló után az 5. helyen áll 9 győzelemmel, 7 döntetlennel és 3 vereséggel. A Dila Gori sem lehet azonban ismeretlen a szlovákiai szurkolóknak, hiszen az 1949-ben alapított klub két éve a zsolnaiakkal találkozott az EKL-selejtezőben. Akkor a Žilina a hazai 5:1 után idegenben 2:1-re kikapott, de így is továbbjutott.

Az egyszeres georgiai bajnok (2014/2015) és egyszeres kupagyőztes (2011/2012) játékosainak értékét a Transfermarkt jelen pillanatban 4,13 millió euróra becsüli. A legtöbbet a barbadosi Thierry Gale éri, aki korábban a Budapest Honvéd színeiben 21 mérkőzésen 3 gólt és 1 gólpasszt hozott össze. A 21 éves szélső Goriban már jobb statisztikákat tud felmutatni, 39 találkozón 14 gól és 8 gólpassz áll a neve mellett. Az 550 ezer eurós értéke a DAC keretében Szpirosz Riszvaniszéval egyezik meg, de a csallóköziek összértéke közel háromszorosa az ellenfelének.

Egy másik Fortuna ligás klub volt még érdekelt a keddi sorsolás alkalmával a harmadik számú európai sorozatban. Az MŠK Žilina a kiemelt észt FCI Levadia Tallinn ellen hazai pályán kezdi meg a selejtezőt. A tallinniak az előző évben másodikként zártak a bajnokságban, a most futó, szintén tavaszi-őszi rendszerű bajnokságban pedig a második helyen állnak 12 győzelemmel, 4 döntetlennel és 1 vereséggel.

„Hasznos tapasztalatot szerezhetünk. Minél kevesebbet tudunk első hallásra az ellenfélről, annál alaposabban kell felkészülnünk belőlük. Mindannyian nagyon várjuk a mérkőzéseket. Reméljük, hogy minél több szurkoló látogat majd ki és komoly szurkolással segítenek majd minket. Két év után újra elhoztuk nekik az európai nyarat, bízom benne, hogy kihasználják és mögénk állnak” – nyilatkozta a klub honlapjának Jaroslav Hynek, a zsolnaiak vezetőedzője.

Az Európa-konferencialiga-selejtező 1. körének meccseit július 13-án és 20-án rendezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?