Hazai pályán feltámadnak a nagyszombatiak?

Ružomberok

Mindhárom magyar csapat előnnyel várja a labdarúgó Európa-liga-selejtező első fordulójának mai visszavágóit. Jóval nehezebb helyzetben van a rózsahegyi és a nagyszombati együttes, egy hete az előbbi odahaza, az utóbbi pedig idegenben szenvedett 2:0-s vereséget. 

Edzőcsere a litvánoknál

A Honvéd az első meccsen 3:1-re győzte le a Zalgiris Vilniust, ráadásul Gazdag elpuskázott egy tizenegyest. Hétfőn, három nappal a kupameccs előtt váratlanul lemondott Marek Zub, a litván csapat lengyel vezetőedzője, helyét a portugál Joao Martins vette át. 
Nem örülnek a magyar együttes játékosai, hogy Vilniusban (19.00) műfüves pályán rendezik a visszavágót. „Teljesen más a labda menete, nem úgy pattan, mint az igazi füvön, a mozgásnál keményebbnek érzed a talajt, szóval mindenben más. Ezért is segítség, hogy műfüvön készültünk – mondta Batik Bence a klub honlapjának. – Elsősorban fejben kell felkészülnünk a meccsre, egyébként meg mindenki elég profi ahhoz, hogy ezt az akadályt megugorjuk. Szuper dolog, hogy három gólt szereztünk, karakteres győzelmet arattunk Budapesten. Gólt kell lőnünk Vilniusban is, és taktikus játékkal kiharcolni a továbbjutást.”

Herczeg óvatos

A Debrecen odahaza 3:0-ra nyert az albán Kukesi ellen, a Loki főleg a második félidőben remekelt. Herczeg András vezetőedző tizennyolc játékossal utazott Albániába. „A háromgólos előny ellenére nehéz dolgunk lesz a Kukesi otthonában. Nagyon oda kell figyelnünk a hazaiakra, akik Debrecenben is megmutatták, hogy tudnak focizni. Gyorsak és agresszívek az albánok” – szögezte le Herczeg András.

Egy évtizede lesz annak, hogy a debreceniek történelmi sikert elérve bejutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ezt az évfordulót minél jobb EL-szerepléssel szeretnék emlékezetessé tenni. A 20 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. 

Gólparádét rendeznek?

Egy hete a MOL Fehérvár idegenben 5:1-re lelépte a montenegrói Zetát, s ezzel gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás. A székesfehérvári csapat harmincöt éve nem lőtt 5 gólt nemzetközi kupameccsen, az eddigi legnagyobb idegenbeli sikere háromgólos volt. Hatszáz nap telt el 2017. november 18. és 2019. július 11. között – ennyi idő után láthattak újra a szurkolók mesterhármast tétmérkőzésen Vidi-labdarúgótól. Másfél évvel ezelőtt Marko Scsepovics Debrecenben, múlt csütörtökön pedig Nego Loic Montenegróban tudott triplázni. 

„Az idegenbeli nagyarányú győzelem ellenére sem vesszük félvállról a mérkőzést. A visszavágónak is úgy állunk neki, hogy megmutassuk, nem véletlenül vagyunk magasabban jegyzett csapat az ellenfelünknél. Jó játékkal és gólokkal akarunk kedveskedni a szurkolóknak” – szögezte le a tapasztalt Juhász Roland a Fehérvár weboldalának. A ma esti (20.00) felcsúti mérkőzést a Duna World élőben közvetíti. 

Gál-Andrezly búcsúja

Szinte kilátástalan helyzetből várják a mai (18.30) mérkőzést a rózsahegyiek, egy hete ugyanis hazai pályán szenvedtek 2:0-s vereséget a Levszki Szófiától. A forró balkáni hangulattól viszont nem kell tartaniuk a bolgár fővárosban, a Levszkinek az előző szezonban tapasztalt rasszista megnyilvánulások miatt két meccset zárt kapuk miatt kell lejátszania. 

A rózsahegyieknél ez lesz a játékmester Peter Gál-Andrezly utolsó találkozója, miután a 29 éves középpályás a napokban megegyezett a László Csaba által irányított sepsiszentgyörgyiekkel, hogy náluk folytatja. „Nehéz lesz Szófiában, de küzdeni fogunk” – mondta Gál-Andrezly. „Megpróbáljuk idegessé tenni az ellenfelet. Ha sikerülne megszerezni a vezetést, az olyan csapatoknak is gondjai támadnak, mint a Levszki” – jegyezte meg Ján Haspra, a rózsahegyiek vezetőedzője.

Többet kell támadni

A nagyszombatiaknak is nehéz dolguk lesz a mai (20.45) visszavágón, a bosnyák Radnik Bijeljina ellen 2:0-s hátrányt kellene ledolgozniuk. „Ha megnézzük a két csapat keretét, látni, hogy ellenfelünk tapasztaltabb. De győzelmi mentalitással rendelkezünk, nyerni akarunk, csak nem szabad úgy játszanunk, mint Banja Lukában – nyilatkozta a meccset megelőző sajtótájékoztatón Ricardo Chéu, a Spartak vezetőedzője, aki újságírói kérdésre válaszolva bővebben is kifejtette elvárásait. – Többet kell járatni a labdát, többet kell támadni. Ismerjük a rivális kulcsjátékosait, remélem, sikerül ledolgozni a hátrányt.” 

Figyelmeztető jel viszont, hogy az előző idényben EL-csoportkörig jutó nagyszombatiak tavaly 14 európai kupameccsükből csak kétszer tudtak két gólt szerezni, igaz, akkor még teljesen más összetételben szerepeltek… (sz. z., ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?