Hatodik helyen zártak a magyar női vízilabdázók

Keszthelyi.20230728

A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresek után vereséget szenvedett az olimpiai bajnok amerikaiaktól a fukuokai világbajnokságon, így a hatodik helyen zárta a tornát.

Egy évvel ezelőtt ez a párosítás a budapesti világbajnokság döntőjében jött össze, most viszont az ötödik helyért küzdött a két válogatott. Bíró Attila szövetségi kapitány ezúttal nem nevezte a meccskeretbe Rybanská Natasát, a kiskövesdi Máté Zsuzsanna viszont ott volt a medencében. Sőt, 3:0 után utóbbi remek lövésével és Keszthelyi-Nagy Rita találatával zárkózott a magyar csapat, így az első negyed végén 4:2 volt az állás. A második játékrészben Szilágyi, Máté és Leimeter góljaival a vezetést is átvette Magyarország, de a nagyszünetben már újra döntetlent mutatott az eredményjelző. A továbbiakban szinte azonos volt a forgatókönyv, az amerikaiak elhúztak két góllal, amit Keszthelyiék rendre kiegyenlítettek. Az utolsó negyedben 11:9-ről kezdte meg a felzárkózást a magyar csapat, és az utolsó percben a győzelemért is támadhatott, de nem sikerült betalálni, így büntetőpárbaj döntött. Ezt és így az ötödik helyet az olimpiai címvédő 4:2-re megnyerte.

„Talán még többet kellett volna tennünk annak érdekében, hogy szerencsésebbek legyünk, de a mérkőzés második felében sokkal több élet volt a csapatban, mint az elsőben. A végére kipontozódott két játékosunk, és nem tudtam azokat beállítani, akiket szerettem volna, de nem fogok mentségeket keresni, az ötmétereseket be kellett volna lőni” – nyilatkozta Bíró Attila, akinek a vezetésével először nem végzett a legjobb öt között a válogatott nagy világversenyen.

„A lányokkal azt beszéltük előtte, hogy megfogjuk egymás kezét, legyen egy burok körülöttünk, és ragyogjon. És szerintem nagyon sokszor ragyogtunk – fogalmazott az M4 Sport kamerái előtt Máté Zsuzsanna. – Nem engedtük el egymás kezét, ezért is tartottuk magunkat. Sajnos az ötméteresek már csak ilyenek. Összeértünk szerintem. Kár, hogy csak most, de jobb későn, mint soha” – zárta a két góllal záró vízilabdázó.

A világbajnoki címet szintén büntetőpárbaj után a hollandok szerezték meg a spanyolok elleni döntőben, a bronzérmet az olaszok nyakába akasztották.

Eredmények

Vizes-vb, női vízilabda

Döntő: Hollandia–Spanyolország 12:12 (4:3, 2:3, 3:1, 3:5) – ötméteresekkel: 5:4.

Bronzmérkőzés: Olaszország–Ausztrália 16:14 (5:4, 5:6, 3:1, 3:1).

Az 5. helyért: USA–Magyarország 11:11 (4:2, 1:3, 5:4 1:2) – ötméteresekkel: 4:2, magyar gólszerzők: Keszthelyi 4, Máté 2, Szilágyi, Leimeter, Garda, Parkes, Faragó 1-1.

A 7. helyért: Kanada–Görögország 10:10 (4:1, 1:4, 4:1, 1:4) – ötméteresekkel 4:2.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?