Győzni jöttek Ronaldóék Pozsonyba, de a szlovákok bíznak a meglepetésben

kucka

A szlovák labdarúgó-válogatott pénteken (20.45) az eddig hibátlan Portugáliával játszik Pozsonyban Európa-bajnoki selejtezőt.

Sztárokban gazdag kerettel érkezett a portugál válogatott Szlovákiába. A péntek esti pozsonyi mérkőzésen Cristiano Ronaldo mellett ott lehet a pályán Rúben Dias, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Rafael Leao és Joao Felix is. A portugálok négy forduló után hibátlanok a csoportban és még gólt sem kaptak, a szlovákok viszont komolyan gondolják, hogy van esélyük pontot, pontokat gyűjteni a nagy esélyes ellen. „Ha az Európa-bajnokság a célunk, az ilyen mérkőzéseken is hinnünk kell a pontszerzéseben” – mondta a kerethirdetéskor Francesco Calzona, a szlovákok szövetségi kapitánya. Calzona kellemes helyzetben van, hiszen ezúttal nem nehezítik a dolgát sérülések, és több játékosa (Bénes, Škriniar, Duda, Haraslín, Boženík, Polievka) is remek formában kezdte az új bajnoki szezont.

A mérkőzés iránt nagy volt az érdeklődés, már júniusban biztossá vált, hogy telt ház lesz a Nemzeti Futballstadionban. „A szurkolók számára is különleges találkozó lesz, sokan szeretnék látni a portugálokat, mi viszont úgy állunk hozzá a mérkőzéshez, mint a többihez. Hosszú még a kvalifikációs sorozat, de mi reményteljesen kezdtünk. Bízunk benne, hogy jó formában folytatjuk” – fogalmazott a mérkőzés előtt Ondrej Duda, a Hellas Verona középpályása.

Az előrejelzések nemcsak őt, de Bénes Lászlót is a kezdőcsapatba várják. A Hamburg doborgazi származású irányítója élete formájában futballozik, négy forduló után öt gólja és két gólpassza van a Bundesliga II-ben, közben pedig a Német Kupában is győztes gólt szerzett. „Csábító belegondolni, hogy Portugália ellen világsztárokkal szemben játszhatok. Cristiano Ronaldo kiskorom óta óriási kedvencem” – nyilatkozta lapunknak Bénes három héttel ezelőtt.

„Ha egy csapat ennyi gólt rúg, óriási minőséggel rendelkezik. Ez nemcsak a jó támadókról árulkodik, más posztokon is rendkívül erősek – figyelmeztetett Calzona a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. – Nem játszhatunk nyílt focit ellenük. Csapatként kell megküzdenünk velük, és pozitív eredményt akarunk elérni. A játékosaink képesek ilyen magas szinten játszani és próbára tenni a portugálokat. Többen is remekül kezdték a szezont, köztük Bénes László is. Azóta, hogy ide jöttem, bízom benne, és ő azóta is rászolgál a bizalomra.”

A portugálok utoljára 2005-ben, egy vb-selejtező alkalmával jártak Szlovákiában. Akkor a csapatok 1:1-es döntetlent játszottak, Miroslav Karhan góljára Helder Postiga válaszolt, és a vendégeknél már akkor ott volt a pályán a 17 éves Cristiano Ronaldo – természetesen a két keret tagjai közül ő az egyetlen, aki akkor és most is pályára léphet.

A PSG portugál középpályása, Vitinha szerint hazájának nagyon nehéz dolga lesz a szlovákok ellen. „Már közel állunk ahhoz, hogy kijussunk az Eb-re, maximálisan a célunkra kell fókuszálnunk. Szlovákia lesz az eddigi legnagyobb kihívás számunkra a selejtezők során. Minden poszton nagyszerű játékosaink vannak, így tudjuk, hogy birtokolnunk kell a labdát, az közelebb visz minket a célunkhoz. Mi akarunk dominálni” – szögezte le.

A 20.45-kor kezdődő mérkőzés játékvezetője a svéd Glenn Nyberg lesz, a találkozót az RTVS sportcsatornája élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?