Győzelmi kényszerben a Slovan

slovan

A továbbjutási esélyek megtartásához a Slovannak győznie kell a gibraltári Lincoln Red Imps otthonában a labdarúgó Európa-konferencialiga F csoportjának mai mérkőzésén.

A Slovan eddig négy pontot gyűjtött a csoportban, a legutóbbi fordulóban épp gibraltári ellenfelét győzte le 2:0-ra Pozsonyban. Az égszínkékek számára intő jel lehet, hogy a Lincoln veszélyesen játszott, és csak a második félidőben sikerült feltörni a védelmét.

„A Lincoln is képes játszani a focit, biztosan nem csak védekezni fog. Az ilyen mérkőzéseken minél később lövünk gólt, annál nehezebb a dolgunk. Az első találkozón a Lincoln több helyzetet is ki tudott dolgozni, amiket ha kihasznált volna, teljesen máshogy alakulhatott volna a mérkőzés. Ez a tapasztalat még friss, szóval maximálisan felelősségteljesen állunk hozzá a párharchoz. Játékban akarunk maradni a továbbjutásértˮ – mondta Alekszandar Csavrics, a Slovan szélsője a klubhonlapnak.

A két csapat már alaposan megismerhette egymást, hiszen a mai lesz a negyedik egymás elleni találkozójuk a szezonban: a Slovan az Európa-liga-selejtezők 3. fordulójában idegenben 3:1-re győzött, majd hazai pályán 1:1-es döntetlent ért el a gibraltáriak ellen.

A Fortuna Liga címvédője egy 3:2-es trencséni győzelemmel hangolt a mai mérkőzésre. „Ezúttal is műfüves pályán lépünk pályára, mint Trencsénben, ami mindig egy kicsit más. Mindazonáltal nem gondolom, hogy ez probléma, nekünk egyszerűen mindenhez alkalmazkodnunk kell, ami Gibraltáron vár ránkˮ – tette hozzá Csavrics.

Vladimír Weiss vezetőedző a pozsonyi találkozó után elmondta, a visszavágón sokkal nehezebb dolga lesz csapatának. „Nyernünk kell idegenben is, ami nem lesz egyszerű, mert Lincolnban teljesen más mérkőzés vár ránk. Utána a PAOK-ot is le kell győznünk, hogy az utolsó fordulóhoz érve harcban maradjunk a továbbjutásértˮ – figyelmeztetett. 

A 18.45-kor kezdődő mérkőzés játékvezetője a svéd Karlsson lesz. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?