Gigafizetést kap Messi Miamiban – kiszivárogtak a szerződés részletei

Lionel Messi

Lionel Messi 150 millió dolláros szerződést köt az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Inter Miamival – írta hétfőn a Sportico oldal.

A világbajnok argentin sztár és a floridai alakulat két hete jelentette be a megállapodást, a részleteket most hozta nyilvánosságra a média. Az összeg a fizetésből, az aláírási pénzből, valamint egyéb juttatásokból áll, a 2025-ös szezonig érvényes és tartalmaz opciót a 2026-os idényre is. Azonban nem számítják bele azokat a bevételeket, amelyek az MLS-partner adidas, Apple és Fanatics cégektől érkeznének. Messinek eleve életre szóló szerződése van a német sportszergyártóval.

Sajtóértesülések szerint a liga nem lelkesedik a „megaszerződésért”, és Messinek – aki szombaton ünnepli 36. születésnapját – nem lesz lehetősége úgy MLS-klubot vásárolnia, mint ahogy tette ezt korábban az Inter-résztulajdonosa, az angol legenda David Beckham.

A hétszeres aranylabdás hivatalosan a hónap végén igazolhat szabadon, és várhatóan július 21-én mutatkozhat be az Inter Miamiban az MX Cruz elleni összecsapáson.

Messi 2021 augusztusában hagyta el a Barcelonát – amelynek 2000 óta volt a tagja –, és igazolt Párizsba, a PSG-hez, ahol tavaly és idén is francia bajnokságot nyert.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?