Fradi, Slovan, Trnava - Eldől ki jut a csoportkörbe

Strelec.Aris

Csütörtök este eldől, bejut-e az FTC az Európa-konferencialiga csoportkörébe, illetve, hogy a Slovan ott lesz-e az Európa-ligában, esetleg a nagyszombatiakkal karöltve a zöld-fehérek mellé csatlakoznak a harmadik számú európai sorozatban.

A magyar bajnokra egy könnyed mérkőzés vár, ám a két szlovák csapat nehéz 90 vagy akár 120 perc elé nézhet a selejtezők utolsó körében, ráadásul idegenben.

Kötelező továbbjutás

A Ferencváros az első meccsen 4:0-ra győzött a litván Zalgiris otthonában, így csupán az a kérdés, hogy a Groupama Arénában is sikerül-e nagyarányú győzelmet aratniuk. A zöld-fehérek ráadásul vasárnap is folytatták a gólparádét, a Paksot 6:1-gyel küldték haza Budapestről. A tízszeres litván bajnok szintén gólgazdag győzelemmel hangolt az összecsapásra, vasárnap 4:1-re verte a bennmaradásért küzdő Dziugas Telsiai együttesét, azonban így is hatpontos hátránnyal második az FK Panevezys mögött.

A Fradi 2020-ban a Bajnokok Ligája, 2019-ben, 2021-ben és tavaly pedig az Európa-liga főtábláján futballozott, így a korai BL-selejtezős búcsú után, a padlóról felállva, sorozatban ötödször juthat be egy európai kupasorozat csoportkörébe.

A 20 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, a játékvezető a svájci Urs Schnyder lesz, aki számos selejtező mellett már az EKL főtábláján is vezetett három mérkőzést. A VAR-szobában honfitársa, Lukas Fähndrich hoz majd döntéseket.

Djuricin nélkül

A nagyszombati Spartak a Dnyipro-1 hazai pályáján, Kassán mérkőzik az EKL-csoportkörért. A Trnava otthon szinte végig ember-előnyben játszva nem tudott nyerni, így az 1:1-es eredmény az ukránok számára ad inkább okot a bizakodásra. Annál is inkább, hiszen míg a Dnyipro rápihentett a visszavágóra, addig Michal Gašparík edző csapata ugyan tartalékosan, de játszott a Skalica otthonában egy 0:0-s bajnokit. Ezen a meccsen már nem játszott a korábban a Fradiban is megfordult osztrák Marco Djuricin, aki már a múlt heti EKL-meccs félidejében kérte, hogy cseréljék le. Időközben kiderült, hogy az idén 6 meccsen 3 gólt szerző csatárnak szívizomgyulladása van.

„Nagyon nagy kár, hiszen nem egyszerű igazi góllövő játékost találni. Mi megtaláltuk, de egyelőre fogalmunk sincs, hogy meddig nem számíthatunk rá – mondta játékosáról Gašparík. – Ugyan jobb eredményt is elérhettünk volna a körülményeket ismerve, mégsem rossz a helyzetünk, mindent meg fogunk tenni, hogy továbbjussunk. Kellő önbizalommal utazunk Kassára, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. A papírforma alapján az ellenfelünk az esélyes, de minden a pályán dől el, győztünk le már nálunk erősebb csapatokat. A játékosoknak a maximumot kell nyújtaniuk” – tette hozzá az edző.

A mérkőzés 20 órakor a magyar Berke Balázs sípszavára indul majd el, a VAR előtt ülve pedig a román Catalin Popa dönt majd. A találkozót az RTVS sportcsatornája közvetíti.

Ifj. Weiss nem utazott

A Slovan már a ciprusi Arisz Limasszol elleni első mérkőzésen is csak a hajrában vetette be csapatkapitányát, ifj. Vladimír Weisst, aki a visszavágóra el sem utazott. A hazai 2:1-es győzelem után így a támadósorban továbbra sem tökéletes a szlovák bajnok helyzete, ám mindenképpen jó hír, hogy már ott volt a repülőn a szerb Csavrics. „Egészségileg rendben vagyok, már két napja edzek, készen állok a játékra” – nyilatkozta az előző meccset izomsérülés miatt kihagyó csatár.

„Reálisan állunk hozzá a visszavágóhoz, gólt akarunk lőni, sőt, valószínűleg muszáj is lesz, ha tovább akarunk jutni. Semmi könnyű nem vár ránk Cipruson, de várjuk a meccset” – nyilatkozta Vladimír Weiss vezetőedző. Idősebb Weiss játékosai két hete nem játszottak bajnokit, miután a nagymihályiak elleni meccsüket a keletiek betegsége miatt nem rendezték meg, vasárnap pedig a pozsonyiak kérése miatt maradt el a Ružomberok elleni mérkőzés.

Az Arisz ellenben játszott és 2:1-re legyőzte a Doxa csapatát, így egyelőre két forduló után hibátlanul áll a bajnokságban. „Még van előttünk 90 perc, amely során mindent el fogunk követni, hogy megfordítsuk a párharc állását” – mondta még a pozsonyi meccs után a ciprusiak edzője, Alekszej Spilevszkij.

A 19 órakor kezdődő mérkőzést, melyet az RTVS kettes csatornája közvetít, a belga Erik Lambrechts vezeti majd, a videóbíró pedig honfitársa, Bram Van Driessche lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?