Filip Polášek: Történelmet írtam, ezt nem veszi el tőlem senki

Filip Polášek

Az Australian Open férfi páros versenyének megnyerése után is további sikerekre vágyik. Szeretne egyszer párosban világelső lenni, és még több Grand Slam-trófeát begyűjteni. Az AusOpen megnyerésével történelmet írt szlovák teniszező, Filip Polášek ezeket a hazaérkezése utáni sajtótájékoztatón mondta.
 

„A legfontosabb mérkőzéseken Ivannak (Dodig, a páros partnere – a szerk.) és nekem is segít a tapasztalat. Mindhárom nagy döntőnket megnyertük – az Australian Opent, a Cincinnati 1000-es tornát és a pekingit is. Ebben az évben Melbourne-ben már az első edzésektől kezdve jól éreztem magam. Nagyon bejött a gyors borítás, hasonló volt, mint a cincinnati versenyen. A teljesítményünk egyre jobb lett, az utolsó 3-4 meccset már nagyon magas színvonalon teljesítettük” – kezdte Polášek, aki a tornagyőzelemnek köszönhetően beverekedte magát a világranglista top 10-es mezőnyébe.


A szlovák teniszező elmondta, hogy a hosszú hazaút alatt volt idejük az ünneplésre is. „Ivannal megittunk pár italt, de csak a repülőút elején, így nagyon jól telt az út. Az első pár órában még a gratulációkra válaszolgattunk, rengeteg volt belőlük.”
Melbourne-ben a döntő után Polášek és partnere is kapott egy-egy trófeát, amit haza hozhattak. Azt, amelyikre felkerült a nevük, Melbourne-ben kellett hagyniuk. A teniszező öröme szinte határtalan, hiszen a tornagyőzelem mellett a barátnője pénteken életet adott második gyermeküknek, Olivia-Viktóriának is. „A napokban kell hazaengedniük a kórházból. Az idősebb lányom még a barátnőm szüleinél van, így egy kicsit egyedül leszek otthon. De aztán mindent bepótolunk. Már nagyon várom, hogy találkozhassam a családommal, 21 napot voltam távol. De megérte. Törökországban, Antalyában döntőt játszottunk, Melbourne-ben pedig megnyertük a Grand Slam-trófeát. Lassan felfogom, hogy én vagyok az első férfi teniszező Szlovákiában, aki erre képes volt. Remek érzés, ezt már nem veszi el tőlem senki. Remélem, hogy ez csak a kezdet, és további sikerek várnak rám.”
Filip Polášek most pár napig a jól megérdemelt szabadságát tölti, de aztán újra edzésbe áll, hiszen szombaton már Katarba utazik egy újabb versenyre. A későbbiekben pedig Dubaj és Miami következik. Természetesen mindhárom versenyen a győzelem lesz a célja. ⋌(TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?