Felsőszeliben a kapus volt a sztár, de simán győzött a DAC

dac

A DAC labdarúgócsapata hozta a papírformát és magabiztosan, 4:0-ra győzött a felsőszeliek otthonában a Slovnaft Cup 3. fordulójának mérkőzésén.

A mérkőzés előtt a fennállása 90. esztendejét ünneplő felsőszeli klub emlékéremmel díjazta korábbi kiválóságait és mindazokat, akik hozzájárultak az évek során a klub sikereihez. A mátyusföldiek különleges, erre az alkalomra készített emléksálat is alkottak, és szervezés terén is kitettek magukért: többféle étel és ital, jól kitalált parkolási rendszer és összességében nagyszerű hangulat jellemezte a neves eseményt.

Ahogy a 2. fordulóban Bősön, úgy Adrián Guľa Felsőszeliben sem bízott semmit a véletlenre, a DAC erős csapattal állt fel. A sárga-kékek kezdőjében ott volt Trusa, Ramadan és Herc is, a védelem tengélyében Brunetti és Riszvanisz lépett pályára, de debütált a kezdőcsapatban Andrés Romero, a DAC szeptemberi igazolása is.

A 6. percben máris előnybe került a DAC, egy szöglet után a magára hagyott Riszvanisz levette, majd a hálóba pofozta a labdát.

A következő dunaszerdahelyi ziccerig a 16. percig kellett várni, de Gavricson kifogott a felsőszeliek mindössze 17 éves kapusa, Kaprinai. A fiatal hálóőr három perccel később már másként hívta fel magára a figyelmet, Ramadan beadásának ugyanis mellényúlt, a labda pedig a hálóban végezte – 0:2.

Miközben pár kissrác a lelátón leosztotta egymás között, hogy ki melyik DAC-játékossal fog fotózkodni a mérkőzés után, Kaprinai gyorsan visszaállátotta a renoméját, és Herc fejesét bravúrral kiütötte.

„Ő a Spartak ellen játszani fog, csak óvatosan” – figyelmeztette sajátjait egy felsőszeli szurkoló, miután a hazaiak kőkeményen odaléptek Mateus Brunettinek, a DAC sérüléséből felépült brazil védőjének.

A 34. percben Vitális helyzetét blokkolták, majd Trusa három lépésről csak a felső lécre küldte a labdát. A félidő előtti percekben gyakorlatilag percenként veszélyeztettek a vendégek, Kaprinai újabb bravúrokat mutatott be, de nem született meg a harmadik gól.

Az első játékrészben a hazaiaknak volt pár ígéretes meglódulása, és egy tizenegyesgyanús szituáció is meghozta a szurkolók hangját, de összességében a DAC messze járt attól, hogy kapituláljon.

A második félidő első nagy helyzete a hazaiaké volt, de a frissen beállt Pishenin hosszan szöktette magát. A dunaszerdahelyieknél Romero után újabb két utolsó pillanatos szeptemberi igazolás, Barisic és Redzic állt be. Ezután helyre állt a világ rendje, újabb Kaprinai-bravúrok következtek, a harmadik DAC-gól viszont továbbra is csak lógott a levegőben.

A hajrához közeledve többek meglepetésére kettős változtatásra készültek a hazaiak, csakhogy ekkorra már kihasználták öt cserelehetőségüket – a pályára készülő érintettek csalódottan ültek vissza a helyükre, miután felvilágosították őket a szituációról.

Kaprinai a hajrára sem fogyott ki a bravúrokból, a 81. percben már vastapsot kapott egy szép megmozdulás után, és közben még Niarkhosz sem járt túl az eszén – a görög támadó, ahogy azt a hangosbemondó is megjegyezte, azzal a céllal érkezett a pályára, hogy végre megszerezze első DAC-gólját, de ez Felsőszeliben sem jött össze neki.

A végén jött egy mondhatni szokásos Petráš-féle lepkézés is, de a hazaiak nem tudtak hasznot húzni a szituációból. A meccs végét megnyomta a DAC, az utolsó két percben Herc és Romero is mattolta a hős kapust, akinek bravúrjai nélkül kétszámjegyű is lehetett volna a dunaszerdahelyiek sikere.

A dunaszerdahelyiek 4. fordulós ellenfele egyelőre nem ismert.

Galéria
Jegyzőkönyv

Horné Saliby–DAC 0:4 (0:2)

Gólszerzők: Riszvanisz (2.), Ramadan (20.), Herc (88.), Romero (90.)

Játékvezető: Choreň, 1960 néző, lapok nélkül

H. SALIBY: Kaprinai F.–Varga (56. Pishenin), Kaprinai E., Minčič, Lászik, Pavlovič–Bartal (46. Szüllő), Jankaj, Martinka (46. Karika), Keresztesi (73. Čiernik)–Paulo (73. Kanócz)

DAC: Petráš–Gruszkowszki, Riszvanisz, Brunetti, Mendez–Vitális (60. Redzic), Romero, Herc–Ramadan (79. Niarkhosz), Trusa (45. Barisic), Gavrics (46. Veselovský)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?