Elméleti esélyük maradt a playoffra a zöld-fehéreknek

újvári hokisok
Érsekújvár |

Felemás érzésekkel tértek haza hétvégi keleti túrájukról az érsekújvári hokisok.

Pénteken Homonnán 3:1-re győzni tudtak, amivel biztosították élvonalbeli tagságukat a következő idényre is (és egyúttal kiejtették az újoncot a Tipos Extraligából). Másrészt vasárnap Liptószentmiklóson 2:1-es vereséget szenvedtek másik közvetlen riválisuktól, így a potenciális 3 pontnyi differencia helyett 9 pontosra nőtt a hátrányuk a 10. helyezetthez képest – mindez három fordulóval az alapszakasz vége előtt.

Nagy volt a nyomás rajtunk az első meccsen, győzelmünkkel azonban ez megszűnt. Liptószentmiklóson kiegyenlített találkozót játszottunk. Kantor kapus végig remekelt, kár, hogy ezt nem tudtuk jobban kihasználni. Nem tudom, hivatkozhatok-e a szerencsére, mert 4:1 és 1:4 is lehetett volna az eredmény a helyzetek alapján. A legnagyobb gondunk, hogy kevés gólt szerzünk, nehezen tudunk a kapuba találni – mondta lapunknak Erik Čaládi, az érsekújvári csapat másodedzője.

A jelenleg a tabella 11. helyén álló zöld-fehérek esélye a playoffra, pontosabban a playoff-szereplésért kiírt rájátszásra – melyben a 7–10. helyezettek vesznek részt – így a minimálisra csökkent. Egyrészt mindhárom hátralevő, hazai meccsüket a rendes játékidőben kellene megnyerniük, miközben a liptószentmiklósiak mindhárom, éppenséggel csupa idegenbeli mérkőzésüket el kellene, hogy veszítsék 60 perc alatt (a két csapat egymás elleni alapszakaszbeli mérlege ugyanis hajszállal az érsekújváriaknak kedvezne).

Október 15. óta nem tudtunk otthon három pontot érően nyerni, ilyesmire nem emlékszem, hogy valaha is lett volna példa, most pedig háromszor is kellene. Másrészt, edzői szempontból egyszerűbb a dolgunk, mint a kiesés elleni küzdelem során volt, mert olyankor a nyomás gyakran lebénítja a játékosokat, főleg azok esetében, akik még nem éltek meg hasonló szituációkat – magyarázta Čaládi. – Persze, a ki-ki meccsen elszenvedett vereség miatt csalódottak voltak a fiúk. De elég volt az öltözőben néhány megfelelő szó, egy új impulzus, hogy megváltozzanak az arckifejezések. Hiszen még él a remény a folytatásra, és a legkisebb lehetőséggel is ki kell használni. Ezzel motiváljuk a játékosokat a hétvégi bajnokikra is a nagymihályiak és a Slovan ellen.

A 35 éves szakember, az érsekújváriak egykori játékosa a szezont még vezetőedzőként kezdte (Ľubomír Hurtajjal közösen), menet közben azonban a finn Karri Kivi vette át az irányítást a kispadon, Čaládi pedig ismét asszisztens lett, ahogy korábban Majoross Gergely mellett is.

„Maximálisan eltökélt voltam abban az irányban, hogy javuljanak a dolgok. Így amikor felajánlották a másodedzői pozíciót, egy percig sem gondolkoztam. Ilyen esetben lehet lamentálni a visszalépés fölött vagy tanulni a történtekből. Én utóbbi típus vagyok, nagy tapasztalatként fogtam fel az elmúlt hónapokat. Visszanézve már pontosan tudom, mikor hibáztam, mikor nem léptem meg azokat a dolgokat, amiket kellett volna. És azt is látom, hogy akkor is hinni kell magunkban, ha épp formahanyatlás következik be, ugyanolyan hittel kell dolgozni tovább – értékelt őszintén Čaládi.

S hog lesz-e még terük a mostani szezonban a munkára a három biztos meccsen túl is? „Pech, hogy nem erősebb ellenfelek jutottak a liptószentmiklósiaknak a hajrára. Pénteken például Homonnán lépnek jégre. De hátha szerencsénk lesz – tette hozzá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?