Davis-kupa: Zverev nélkül a németek

Fucsovics
Tatabánya |

Egy betegség komolyan átírta az esélyeket a péntek-szombati magyar–német Davis-kupa-meccs előtt: a friss AusOpen-elődöntős Alexander Zverev nem tud csapata rendelkezésére állni a nagydöntős tornán való részvételért kiírt selejtezőn.

A világranglistán 6. helyen álló német sztár szerda délután jelentette be, hogy bár nagyon készült Magyarországra, nem tud ott lenni Tatabányán. A vendégegyüttes stábja kénytelen volt konstatálni, hogy Zverev fertőzéses betegsége nem megfelelő ütemben gyógyul, így le kell, hogy mondjanak a szerepeltetéséről. A friss hírt Nagy Zoltán szövetségi kapitány valódi pókerarccal kommentálta a sajtótájékoztatón. „Arra kértem a játékosokat, hogy ne ez a változás határozza meg a gondolkodásunkat, a programunkat. A németeknek így is erős a csapatuk van – jegyezte meg a szakember.

Nem titok, én Zverev ellen készültem elsősorban – nevettette meg a jelenlevőket Valkusz Máté, a magyar válogatott tagja, aki aztán komolyra fordítva a szót hozzátette, tisztában van vele, hogy a pársora lehet bevethető, de mindenben segíti a többieket, amiben csak tudja. – Ami pedig a felkészülést illeti, együtt úgy döntöttünk, hogy eddig minden jó.

Valkusz jókedve nem volt véletlen, karrierje első főtáblás Grand Slam-szereplésén esett túl nemrég. Melbourne-ben a válogatott első számú játékosááva előlépett Marozsán Fábián is jól teljesített, szintén történelmi volt részéről a legjobb 32 közé jutás. „Köszönöm, hogy eljöttetek a mai eseményre is – kezdte Marozsán a rá jellemző udvariassággal. – Örülök, hogy Zverev kiesésével valószínüleg nem Jan-Lennard Struff ellen fog kellenem kezdeni, aki kellemetlen stílusú, balkezes játékos. Engem is legyengített egy kisebb betegség, de azon dolgozunk, hogy visszajöjjek a korábbi szintemre.”

A két csapat legutóbb 2019-ben találkozott egymással, akkor Frankfurtban a németek győztek. Az egyedüli német kolléga fel is emlegette azt a találkozót, hangsúlyozva, mekkorát fejlődtek azóta a magyar teniszezők. „A srácok már juniorokként is jók voltak, a napi kemény munkával és a hittel, hogy a top 100 biztos tagjai lehetnek, pedig elérték a céljukat. Marci pedig már vagy öt éve ott van a legjobbak között – szögezte le Nagy Zoltán, rögtön hozzátéve, mindezek ellenére nem érzi esélyesebbnek a csapatát, mint a németeket.

A magyar válogatott tavaly a Davis-kupa ugyanezen szakaszában, ugyanúgy Tatabányán a franciákkal találkozott, akkor a 2:1-es vezetésük dacára végül az esélyesebb gallok vívták ki a nagydöntös tornán való szereplés jogát. A hétvégi meccs sorsolását csütörtökön tartják.

Érdekes

Fura borítás Szerbiában

A műtétje után lábadozó, Gombos Norbert nélkül felálló szlovák válogatott szövetségi kapitánya, Tóth Tibor szerint Novak Djokovics és Hamad Medjedovics hiányában is a szerbek a kraljevói találkozó esélyesei. „Nélkülük is nagyon erősek a szerbek, Györe László Miomir Kecmanovics top 50-es teniszezők, Dusan Lajovics pedig közvetlenül mögöttük áll. Érdekes a pálya borítása, valamilyen műanyag felületre szórták rá a salakot. Igyekszünk a pénteki rajtig minél több tapasztalatot szerezni. A szervezők telt házat várnak a kisebb, 3800 férőhelyes csarnokban – mondta Tóth a csütörtöki sorsolás előtt.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?