DAC: új edző, új mez és jubileum a Senica ellen

dac

A szombati (15.00), Senica elleni bajnoki mérkőzésen mutatkozik be a DAC labdarúgócsapatának kispadján Joao Janeiro, a Kisvárdától érkezett portugál vezetőedző. Az új tréner mellett van egy második újdonság is: a sárga-kékek új mezben futnak ki a pályára az erdőhátiak ellen, ami a jubileumi, 100. összecsapás lesz a MOL Arénában.

Joao Janeiro érkezését múlt szerdán jelentette be a dunaszerdahelyi labdarúgóklub, mindössze egy nappal azután, hogy Németh Antalt hivatalosan menesztették.

Válogatott sikerek

A portugál trénernek a válogatottszünet alatt volt ideje megismerkedni a csapattal, ugyanakkor nem könnyítette meg a dolgát, hogy kis túlzással a fél dunaszerdahelyi keret (Schäfer, Hahn, Ciganiks, Nicolaescu, Davis, Blackman, Andzouana, Krstovic, Nebyla, Malý) kapott meghívót hazája válogatottjába. Közülük többen is nagyszerűen szerepeltek: Schäfer András gólt szerzett magyar színekben Lengyelország ellen, Eric Davis találata döntötte el a Honduras–Panama (2:3) vb-selejtezőt, Nikola Krstovic is eredményes volt a montenegrói U21-es csapatban, míg Ciganiksnek kulcsszerep és 90 perc jutott a lett válogatott 0:0-s norvégiai bravúrjában.

Janeiro egy formán kívüli DAC-ot vett át, amely jelenleg csak az 5. helyet foglalja el a tabellán, és pontszámban közelebb áll a sereghajtó Pohronie csapatához, mint az éllovas Slovanhoz. A sárga-kékek a legutóbbi fordulóban 3:1-es vereséget szenvedtek a szerediektől a MOL Arénában, és ezúttal is egy hasonló minőséget és játékstílust képviselő csapatot fogadnak.

A Senica remekül kezdte az idei szezont, a 8. fordulóig a tabella első felében tanyázott, azóta viszont elindult a lejtőn – több mint két hónapja és hét találkozó óta nyeretlen, és jelenleg a 9. pozíciót foglalja el. A legutóbbi három fordulóban a rózsahegyiek, a nagyszombatiak és az aranyosmarótiak ellen is vereséget szenvedtek az erdőhátiak.

Joao

Balic újra fitt

„Az új vezetőedző már változtatott néhány dolgon, de mindössze csak egy hete dolgozunk együtt, így lépésről lépésre haladunk. Mindegyik mesternek más elképzelése van a futballról, meglátjuk, ez hogy mutatkozik majd meg a pályán” – idézi a DAC honlapja Andrija Balicot. A horvát középpályás tavaly kulcsfigurája volt a dunaszerdahelyi csapatnak, de az idei szezon eddig nem a tervei szerint alakult. Balic augusztus közepén dőlt ki a sorból és vált több mint két hónapra harcképtelenné. Az utóbbi két fordulóban csereként már pályára léphetett, és elmondása szerint végre újra százszázalékos.

„Nagyon boldog vagyok, és várom a holnapi összecsapást. Legutóbb döntetleneztünk a Senicával, ezért nehéz találkozóra számítok egy jó ellenféllel szemben, de egyértelműen győzni szeretnénk” – mondta a légiós.
Janeirónak nemcsak Balic, hanem a hosszú sérülés után felépült Mateus Brunetti és Brahim Moumou is rendelkezésére áll, ugyanakkor a súlyosan sérült Kalmár–Szendrei–Njie- hármasra nem számíthat a portugál tréner.

A Senica és a DAC első szezonbeli találkozója 1:1-es döntetlennel zárult, akkor Sharani volt eredményes sárga-kékben. A felek összesen eddig 21-szer mérték össze erejüket a Fortuna Ligában, a DAC 12 alkalommal győztesen hagyta el a pályát. A statisztikák szerint a 21 találkozón eddig 9 piros lapot és 96 sárga lapot osztottak ki a játékvezetők, tehát a két csapat meglepően feszült hangulatú párharcokat szokott vívni egymással.

100. mérkőzés

A 15 órakor kezdődő találkozót a Markíza fizetős platformja, a Voyo élőben közvetíti, a játékvezető Ziemba lesz. Ez lesz a sárga-kékek századik találkozója a MOL Arénában a stadion megnyitása óta.

A klub új mezben ünnepli a jubileumot. Holnaptól a szezon végéig a dunaszerdahelyiek új, 100 százalékban újrahasznosított poliészterből készült környezetkímélő mezben futnak ki a pályára.

A MOL Aréna a járványügyi korlátozások miatt ezúttal is csak 25 százalékig telhet meg, ami 3175 nézőt jelent.

(lz, dac1904.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?