Calzona nem számol a Mallorca védőjével

Calzona

Két sérült, két újonc, egyébként pedig a megszokott játékosok kerültek be a szlovák labdarúgó-válogatott Portugália és Luxemburg ellen készülő keretébe.

Francesco Calzona szövetségi kapitány csütörtökön ismertette a közelgő Eb-selejtezőkre nevezettek névsorát. A meghívottak között ismét ott van Bénes László, a Hamburg középpályása, és nem hiányzik Milan Škriniar, Stanislav Lobotka vagy épp Martin Dúbravka sem. „Adam Zreľák és Matúš Bero is nagyon csalódottak voltak, hogy megsérültek, ők is szerettek volna a csapattal tartani a két idegenbeli meccsre – mondta az olasz szakember.

Calzona szerint talán a legfontosabb találkozóik következnek a kvalifikációban, a csoport éllovasa és jelenlegi harmadik helyezettje otthonában: „Pontokat akarunk hazahozni. Őrültség lenne, ha nem teljes erővel állnánk ki Portugália ellen. Nem játszhatunk a nevünkkel, és ugyanúgy három pont a tét, még ha a legjobb ötbe is tartozik az ellenfél a világon. Luxemburgról a kezdtektől állítom, hogy erősek, veszélyesek. Nehéz meccsre számítok mentálisan is, mert nagyon fontos, hogy jó eredménnyel zárjunk ott.

Érdekes

A szlovák válogatott kerete

Kapusok: Martin Dúbravka (Newcastle), Marek Rodák (Fulham), Henrich Ravas (Lodz)

Védők: Peter Pekarík (Hertha), Michal Tomič (Slavia Praha), Norbert Gyömbér (Salernitana), Denis Vavro (Köbenhavn), Milan Škriniar (PSG), Ľubomír Šatka (Samsunspor), Dávid Hancko (Feyenoord), Vernon De Marco (Hatta Club), Erik Jirka (Plzeň)

Középpályások: Patrik Hrošovský (Genk), Stanislav Lobotka (Napoli), Juraj Kucka (Slovan), Ondrej Duda (Verona), Bénes László (Hamburg), Jakub Kadák (Luzern), Dominik Hollý (Trenčín)

Csatárok: Róbert Mak (Sydney), Dávid Ďuriš (Žilina), Ivan Schranz (Slavia Praha), Tomáš Suslov (Verona), Leo Sauer (Feyenoord), Lukáš Haraslín (Sparta Praha), Ľubomír Tupta (Liberec), Róbert Polievka (B. Bystrica), Róbert Boženík (Boavista)

Két újonc is kapott meghívót, a trencséni Dominik Hollý és a rotterdami Leo Sauer. Esetükben főleg a tapaszatalatszerzés a cél, hogy szokják a válogatott légkörét, és a szakmai stáb is testközelből láthassa őket. Calzona a pozsonyi Dávid Strelec helyett Róbert Maknak szavazott bizalmat, a pilseni Erik Jirkát pedig inkább védekező, semmint támadófeladatokkal bízná meg a bal szélen.

„Nagyon jó fizikai paraméterekkel rendelkezik ehhez a poszthoz, ahol gondjaink vannak. Szoknia kell még ezt, de nem is klasszikus védőként számítok rá – jegyezte meg Calzona, akitől a sajtótájékoztatón Martin Valjent hiányzásának okára is rákérdeztek. A Mallorca hátvédje ugyanis stabil kezdő a La Ligá-s csapatban. „A szeptemberi két meccs után többször is beszélgettünk vele. Nem úgy szerepelnek, ahogy azt várnák tőlük a klubban, emellett a nyári sérülése után fizikailag is utol kell érnie magát. Ezért megegyeztünk, hogy egyelőre a klubjára összpontosít. Nem kell emögött mást keresni, egy remek játékosról van szó, akinek példaértékű a válogatotthoz való hozzáállása – nyomatékosította Calzona, hozzátéve, a Newcastle-ben folyamatosan padozó Martin Dúbravka minden válogatott eseményre olyan formában érkezik, mint aki állandó meccsterhelést kap, így nincs kétsége, hogy a legjobb kapusa.

A tartalékok között kapott helyet Almási László, az Ostrava csatára, valamint a DAC két játékosa, Miroslav Káčer és Christián Herc is.

Szlovákia jövő pénteken Portugáliában, három nappal később Luxemburgban lép pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?