Bundaügy: öt gyanúsított beismerő vallomást tett

Pozsony |

<p>Beismerő vallomást tett a szlovákiai labdarúgó-bundabotrány öt gyanúsítottja &ndash; közölte szombaton a speciális ügyészség. A bundaügyben való érintettsége miatt a Szlovák Labdarúgó-szövetség akár kizárással is büntetheti a dunaszerdahelyi DAC-ot.</p>

A múlt héten kirobbant szlovák és cseh labdarúgó-bundabotránynak hét szlovákiai gyanúsítottja van, három egykori játékos, Ivan Žiga, Rák Róbert és Marián Dirnbach, akik az ázsiai bundamaffia közvetítőjeként dolgoztak, illetve négy jelenlegi dunaszerdahelyi futballista, Ivan Hodúr, Tomáš Huber, Marek Božoň és Michal Dian. A csalók a rendőrség tudomása szerint legalább 19 mérkőzést manipuláltak, ebből négy DAC-meccs volt. Szabadlábon védekezhetnek„Öt gyanúsított teljes körű beismerő vallomást tett” – közölte a sajtóval szombaton Andrea Predajňová, a speciális ügyészség szóvivője. Lapunk kérdésére, hogy az ügy hét gyanúsítottja közül melyik ötről van szó, lapzártáig nem kaptunk választ.A rendőrség javasolta a fogadási csalások főszervezőjének tartott Ivan Žiga előzetes letartóztatását, de az ügyészség ezt végül nem tartotta indokoltnak. Valamennyi gyanúsított szabadlábon védekezhet.A megvesztegetésért kettőtől öt, a kenőpénz elfogadásáért háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztés jár. Hodúr a börtönre is gondolIvan Hodúr a sportnapilapnak adott interjújában elmondta, nem gondolt arra, hogy lebukhat. „Most már tudom, hogy hibáztam – nyilatkozta a középpályás. – Aludni sem tudok. Mindig arra gondolok, hogy mi történt, s mi lesz tovább. A legrosszabb lehetőség is megfordult a fejemben, vagyis az, hogy elítélnek és börtönbe kerülök. Már attól is rosszul vagyok, hogy ezt így kimondom…” Kizárás is lehet a végeA Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága felfüggesztette az ügyben érintett négy futballista játékjogát, s beidézte őket a következő ülésre. Az érvényes fegyelmi szabályzat szerint a bajnokság tisztaságát veszélyeztető machinációkért a klubot a pénzbírság mellett más büntetés is sújthatja: akár négy mérkőzésre is felfüggeszthetik a DAC játékjogát, és végső megoldásként akár ki is zárhatják a bajnokságból. Radványi nem mond leA DAC hétvégén 4:1-re kikapott Kassán a labdarúgó Corgoň Liga 9. fordulójában, de Radványi Miklós vezetőedző a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nem mond le. „Bár a DAC az utóbbi mérkőzéseken többször nagyarányú vereséget szenvedett, ilyen körülmények között sem szándékozom feladni” – mondta a tréner. Radványi szerint a kizárás eltúlzott büntetés lenne a klubbal szemben: „Ez néhány játékos ügye volt, a klub semmi rosszat nem követett el.” 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?