Az osztrákoktól is kikaptak a szlovákok

Helsinki |

<p>Újabb nem várt vereséget szenvedett a&nbsp;szlovák jégkorong-válogatott a&nbsp;finn&ndash;svéd közös rendezésű világbajnokságon: a&nbsp;csütörtök esti, lettek elleni botlás után (3:5) Ausztria is legyőzte Vladimír Vůjtek szövetségi kapitány csapatát, 2:1-re, rávezetésekkel. A&nbsp;lettek elleni vereség miatt fontos lett volna, hogy a&nbsp;szlovákok a&nbsp;két utolsó csoportmérkőzés előtt (amelyeken a&nbsp;jóval nagyobb játékerőt képviselő orosz és amerikai csapatokkal találkoznak) három pontot szerezzenek, így nagy elánnal kezdték a&nbsp;mérkőzést Šatanék.</p>

 A 9. percben Tomáš Surový révén a vezetést is megszerezték, gólzápor helyett azonban az osztrák kapus, Bernhard Starkbaum parádéja következett.

Hiába volt a második harmadban 23:9 a lövések aránya, a szlovákok kaptak gólt: a 34. percben Gerhard Unterluggauer a kék vonalról talált be Staňa hálójába (1:1). A szlovákok görcsösen játszottak, akcióikból hiányoztak a meglepő húzások, így végül a rávezetéseknek kellett dönteniük. Bližňák, Záborský és Šatan nem tudta gólra váltani kísérletét, Thomas Vanek viszont igen, így az osztrákok nyerték a meccset 2:1-re.

„Egész jól kezdtük a találkozót, vezettünk, és a második harmadban is nagy fölényben játszottunk, a második és harmadik gólunkat is megszerezhettük volna, de az osztrák kapus kifogott rajtunk – szomorkodott a meccs után Vladimír Vůjtek szövetségi kapitány. – A harmadik harmadban már nem akartunk kockáztatni, és az egy pont megszerzésére törekedtünk, aminek óriási értéke lehet a számunkra.”

A végelszámolásig azonban még két meccs hátra van, tudja ezt Tomáš Surový is. „Nehéz helyzetbe kerültünk, háttal a falhoz állítottak minket, de még mindig szerezhetünk hat pontot, így nem szabad feladnunk a küzdelmet.”

Tomás Záborský szerint az is jót tehet a válogatottnak, hogy már nem ők lesznek az esélyesek. „Az egy pihenőnap alatt össze kell magunkat kapnunk, vasárnap az oroszok ellen nem lesz veszítenivalónk” – mondta az Omszkban légióskodó támadó.

A Szlovákia–Oroszország meccset vasárnap 19.15-kor játsszák. (SITA, TASR)

 

 

Szlovákia–Ausztria 1:2 (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0, 0:1)

Góllövők: Surový (9.), ill. Unterluggauer (34.), sorsdöntő rávezetés: Vanek. SZLOVÁKIA: Staňa–Sekera, Mezei, Sersen, Mihálik, Jurčina, Vydarený–Radivojevič, Surový, Kopecký–Miklík, Kukumberg, Záborský–Šatan, Ölvecký, L. Hudáček (21. Bartek)–Haščák, Bližňák, Daňo. AUSZTRIA: Starkbaum–Lakos, Pöck, Unterluggauer, F. Iberer, Schumnig, Lukas, Altmann–Herburger, Hundertpfund, Raffl–Latusa, Koch, Vanek–Peintner, Oberkofler, Baumgartner–Welser, Schuller, Kristler–M. Iberer.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?