Az oroszlán barlangjában a Slovan, optimisták a magyarok

Vidi.EKL

Két magyar és két szlovák labdarúgócsapatnak is jelenése van ma a nemzetközi kupaporondon, mindegyikük számára a selejtezők rájátszásába jutás a tét.

A Slovan az Európa-liga-selejtező, míg a Kisvárda, a Fehérvár és a Trnava az Európa-konferencialiga-selejtezők harmadik fordulójában lesz érdekelt.

Az oroszlán barlangja

Az Olimpiakosz személyében egy rendkívül erős ellenfél vár a Slovanra. A Ferencváros elleni kiesés után az égszínkékek gondjait tetézi Saponjics eltiltása és ifj. Vladimír Weiss sérülése is, így nem lesz egyszerű dolguk, ha ki szeretnék javítani a tavalyi 3:0-s pireuszi vereséget, amikor az EL playoff körében maradtak alul a görögökkel szemben.

„A Pireusznak még nagyobb egyéniségei vannak, mint a Ferencvárosnak.Az Olimpiakosz egy erős, BL-szintű csapat. Az oroszlán barlangjába készülünk – mondta id. Vladimír Weiss vezetőedző csapata hétvégi bajnokija után. A tréner ugyanakkor hangsúlyozta, hisz a sikerben. – Ha szervezettek leszünk, akkor képesek leszünk olyan eredményt elérni, mint nemrég Budapesten.ˮ

A Slovanra továbbjutás esetén a Maccabi Haifa–Apollon Limasszol BL-selejtező vesztese vár az EL-playoffban. Ha a pozsonyi csapat nem jut túl az Olimpiakoszon, akkor a Zrinjksi Mostar–Tobol párharc győztesével játszhat az EKL-főtáblájáért.

Északon a Kisvárda

A kisvárdaiak a Molde vendégeként lépnek pályára, ahol a meccs idejére 14 Celsius-fokot jósolnak, így az 1800 kilométeres utazás és a műfüves pálya mellett a magyarországi hőség után ezt is meg kell majd szokniuk. A csapat jó formában van, hiszen kettős győzelemmel búcsúztatta a kazah Kajrat Almatit, míg a bajnokságban némileg tartalékos felállásban játszott 2:2-es döntetlent a Debrecennel.

„Nagyon kemény ellenfél vár ránk. Amíg mi újoncok vagyunk ezen a porondon, a Molde évek óta kuparésztvevő. Ugyanakkor a mi csapatunk is jó, örök optimistaként mi másban reménykedhetnék, mint a továbbjutásban. Ehhez olyan eredményt kell elérnünk, amely reményt ad a visszavágóra, ahol szurkolóink segítségével tudnánk a következő körbe jutni. Nehezítő körülmény, hogy műfüves pályán, az előrejelzések szerint tízfokos hidegben, esőben kell majd játszanunk, de ahogyan Almatiban sikerült alkalmazkodnunk a körülményekhez, biztos vagyok benne, ezúttal sem a külső tényezőkön múlik a jó eredmény elérése” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a Kisvárda csapatkapitánya, Lucas.

A Petrocub kemény dió

A MOL Fehérvár közel sem ilyen egyértelműen jutott túl a második fordulón, hiszen hazai pályán hátrányba került az azeri Gabala ellen, igaz, végül 4:1-re győzött. Ezek után a visszvágón a 2:1-es vereség is belefért Fiola Attiláéknak, akik az NB I-ben a Paks otthonában szenvedtek 2:0-ás vereséget. Most hazai pályán a moldovai Petrocub Hincesti ellen javíthatnak a fehérváriak. Ellenfelük a selejtező 1. fordulójában a máltai Florianát búcsúztatta egy szűk 1:0-ás összesítéssel, majd az albán Lacit a hazai 0:0 után idegenben 4:1-re győzték le.

„A Gabala elleni visszavágón ugyan kikaptunk, de sok helyzetet alakítottunk ki, csakúgy, mint a Paks ellen, de ilyen a foci. A Petrocub ellen kemény meccsre számítok, egy elég kellemetlen ellenfelet kaptunk. Az hogy idáig eljutottak és most ellenünk játszunk, azt jelenti, hogy egy jó csapatról van szó, akik megérdemelten vannak itt. De felkészültünk rájuk, a saját játékunkat kell majd játszanunk és nyerni akarunk” – mondta a klub honlapján közzétett videóban Claudiu Bumba, a Fehérvár Kisvárdáról szerződtetett középpályása, aki most játszhat majd először hazai színekben a sóstói stadionban.

Gašparík nem örül

A nagyszombati Spartak a lengyel Rakówval mérkőzik meg. A sziléziai klub története legsikeresebb időszakát éli, hiszen mindössze három évvel ezelőtt debütált a lengyel élvonalban, de már tavaly is playoffba jutott az EKL-ben, idén pedig az Asztanát 6:0-s összesítéssel búcsúztatta a selejtezők előző fordulójában. „Nem örülök ennek az ellenfélnek, mert minőségi, erőszakos és gyors futballt játszikˮ – árulta el Michal Gašparík, a nagyszombatiak trénere.

Csapata nem éppen a legjobb passzban várja a találkozót, mert bár a walesi Newtownt kettős győzelemmel búcsúztatta az EKL-ben, a bajnokságban eddig csalódást keltő a szereplése: az aranyosmarótiak elleni győztes szezonnyitó után meglepetésre kikapott a besztercebányaiaktól és csak döntetlenezett a zólyombrezóiakkal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?