A továbbjutás szempontjából is fontos meccs vár a szlovák hokisokra

fehervary

A továbbjutás szempontjából is fontos mérkőzés vár ma a szlovák jégkorong-válogatottra, amely szerdán 19.20-kor Svájccal találkozik a finnország világbajnokság csoportkörében.

A Kanada elleni hétfői vereség után tegnap délelőtt egy átmozgató tréninget vezényelt a stáb a szlovák hokisoknak, amin a játékosoknak nem volt kötelező részt venniük. Többek között Tatar, Slafkovský és Nemec is a pihenést választotta, de így is 17 kerettag gyűlt össze mozogni. Köztük ott volt Martin Fehérváry is, aki hétfőn érkezett meg Finnországba, miután csapata, a Washington kiesett az NHL-ből. Az csak lapzártánk után dőlt el, hogy a védő végül melyik formációban kap majd szerepet, de az már biztos, hogy a svájciak ellen ott lehet a pályán.

A szlovákok a legutóbbi világbajnokságon rendkívül súlyos, 8:1-es vereséget szenvedtek a svájciaktól. „Azon a mérkőzésen négy vagy öt gólt kaptunk emberhátrányban. Megnéztük a svájciak dánok elleni meccsét, és azt láttuk, hogy a svájciak ezúttal is nagyon veszélyesek emberelőnyben. Gyorsan váltanak, jó kapusaik vannak. Figyelnünk kell arra, hogy ne üldögéljük a büntetőpadon, hatékonyságban pedig mindenképp javulnunk kell az eddigi meccsekhez képestˮ – figyelmeztetett Ján Pardavý, Craig Ramsay szövetségi kapitány asszisztense.

A svájciak eddig meggyőzően szerepelnek a világbajnokságon, igaz, az olaszok (5:2) és a dánok (6:0) elleni győzelem papírformának számított. „A svájciak nagyon gyors csapatnak számítanak, de ha a saját játékunkat fogjuk mutatni, akkor nyomás alá tudjuk helyezni őket. Bátran kell kezdenünk, ahogy Kanada ellenˮ – fogalmazott a szlovák válogatott támadója, Kristián Pospíšil. Martin Fehérváry hasonlóképp vélekedett. „Nehéz mérkőzés lesz, sok fog múlni a gyorsaságon. Tartanunk kell magunkat az edzői utasításokhozˮ – mondta.

Az erőviszonyokat nézve a svájci–szlovák meccs kulcsfontosságú lehet Tatarék számára, legalábbis a végelszámolásnál nagyon sokat érhet a győzelem. A németektől és Kanadától elszenvedett vereség után a szlovákoknak különösen fontos lesz Svájc és Dánia közül legalább az egyiket legyőzni, hogy az első négyben végezzenek.

(TASR, lz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?