A tajtiak nyerték a Medves Minikupát

medves

Alapos felfordulást hozott a mezőnyben a Medves Minikupa, a medvesaljai települések hagyományos labdarúgótornájának negyvenhetedik, ezúttal kispályán lezajlott változata. 

Történt ugyanis, hogy váratlanul Tajti győzött, utolsó lett és kiesett viszont Egyházasbást, amire több mint három évtizede nem volt példa a torna történetében. A három forduló hat mérkőzéséről Mede Szabolcs szervező számolt be lapunknak: „Meglepetés született, hiszen a tavaly pihenni kényszerülő tajtiak idén győzelemmel tértek vissza, míg a házigazda egyházasbásti csapat a mezőny legvégére csúszott. Az első még benne volt a pakliban, mert a kispályán borulhat a papírforma, de a hazaiak kiesése igazán vaskos meglepetés – tudtuk meg a szervezőtől, aki Egyházasbást önkormányzata és a Medvesaljai Ifjúsági Csoport hathatós támogatásával érte el, hogy idén sem szakadt meg a térség focitornájának folytonossága. – Vecseklő nagyon jól kezdett: 6:1-re kiütötte a később győztes Tajtit, de a végét nem bírta a címvédő. Az utolsó fordulóban még volt esélye korábbi diadalának megismétlésére, de Óbást nagy falatnak bizonyult, és így csak a bronzérem jutott a tavalyi elsőnek.” 
Tajtira viszont kijózanítóan hatott a kezdeti nagy bukás, mert a folytatásban Óbástot (3:1) és Egyházasbástot (5:1) is megleckéztette, és kétpontos előnnyel végzett az élen.
„A torna gólkirálya ugyan hivatalosan nem lett díjazva, de a vecseklői Jakab Dávid volt a legeredményesebb öt találattal – folytatta Mede Szabolcs. – A szervezők nevében elmondhatom, hogy a torna célja teljesült. Tovább tudtuk vinni a majdnem fél évszázados hagyományt, és sikerült építeni a medvesaljai közösséget is, ugyanis évek óta ez a rendezvény adott alkalmat arra, hogy a térségünkben található öt község – Tajti, Óbást, Egyházasbást, Vecseklő, Medveshidegkút – lakosai találkozhassanak. Bízunk benne, hogy jövőre is tudjuk folytatni a hagyományt, akár kispályás, akár klasszikus nagypályás formában.”

Érdekes

Két győzelem kellett a tornaelsőséghez

MEDVES MINIKUPA, Egyházasbást, 1. forduló: Vecseklő–Tajti 6:1, g.: Jakab Dávid 4, Vas N. 2, ill. Básti Zoltán; Egyházasbást–Óbást 2:2, g.: Básti T., Molnár R., ill. Illés D. 2.
2. forduló: Egyházasbást–Vecseklő 2:2, g.: Molnár R., Vincze G., ill. Jakab Dávid, Végh M.; Óbást–Tajti 1:3, g.: Karkusz G., ill. Szepesi Dávid 2, Pádár László.
3. forduló: Tajti–Egyházasbást 5:1, g.: Váradi Nikolasz 2, Básti Zoltán 2, Szepesi Dávid, ill. Oláh T.; Vecseklő–Óbást 0:3, g.: Illés D. 2, Karkusz G. 

Végeredmény: 
 1. Tajti                     3    2    0    1    9:8     6
 2. Óbást                  3    1    1    1    6:5     4
 3. Vecseklő             3    1    1    1    8:6     4
 4. Egyházasbást     3    0    2    1    5:9     2
 Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérkőzés eredménye döntött.

A győztes csapat: Csonka András, Berky Tibor, Illés Nikolasz, Pádár László, Csonka Géza, Botos Jonika, Csonka Gusztáv, Básti Zoltán, Szepesi Dávid, Molnár Gyula, Váradi Nikolasz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?